Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1095
Название: Екологічна безпека та основні чинники техногенного впливу на довкілля технологічних процесів виробництва хліба і хлібобулочних виробів (на прикладі підприємств Львівщини
Другие названия: Environmental safety and the main factors of technogenic impact on the environment of the technological processes of bread and bakery products production (on the example of enterprises of the Lviv Region)
Авторы: Худоба, Ігор Богданович
Ключевые слова: екологічна безпека, виробництво хліба, джерела викидів, відходи, стічні води, декарбонізація
environmental safety, bread production, emission sources, waste, wastewater, decarbonization
Дата публикации: 2024
Издательство: Львівський національний університет природокористування
Библиографическое описание: Худоба І. Б. Екологічна безпека та основні чинники техногенного впливу на довкілля технологічних процесів виробництва хліба і хлібобулочних виробів (на прикладі підприємств Львівщини). Кваліфікаційна робота магістра Львів, 2024. , 88 c.
Краткий осмотр (реферат): Метою кваліфікаційної роботи було вивчення джерел викидів та спо¬собів очищення викидів в атмосферне повітря, підвищення ефективності ви-користання відходів, впровадження на підприємствах хлібопекарської га-лузі заходів із декарбонізації. У процесі досліджень детально проаналізо-вано, які основні виробничі фактори хлібопечення мають вплив на стан нав¬колишнє середовище, викиди парникових газів. Розглянуто загальні характе¬ристики ви¬робництва, а також його екологічну оцінку. Наведено розрахунки харак¬те¬ру поширення викидів в атмосфері від основних джерел забруднення при різ¬них погодних і технологічних умовах. Запропоновано заходи щодо покра¬щення екологічної ситуації. Проаналізовано екологічні витрати. Вивчено правила охорони праці. Проведено дослідження екологічно безпечності продукції ТзОВ "Хлібокомбінат Львів" Хлібозавод №1 та ВАТ "Красненський комбінат хлібопродуктів" . Запропоновано шляхи покращення екологічної ситуації. Для вдосконалення екологічної безпеки виробничих процесів на дос¬лід-жуваних підприємствах рекомендовано: впровадження енергоефектив¬них технологій; використання відновлюваних джерел енергії для виробництва тепла і електроенергії на хлібопекарських підприємствах; знизити викиди парникових газів від відходів виробництва хлібопекарського виробництва.
Описание: Спеціальність. 101 «Екологія»
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1095
Располагается в коллекциях:ОС «Магістр» / Master's degree

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Худоба.pdfКваліфікаційна робота2,73 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.