Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1095
Title: Екологічна безпека та основні чинники техногенного впливу на довкілля технологічних процесів виробництва хліба і хлібобулочних виробів (на прикладі підприємств Львівщини
Other Titles: Environmental safety and the main factors of technogenic impact on the environment of the technological processes of bread and bakery products production (on the example of enterprises of the Lviv Region)
Authors: Худоба, Ігор Богданович
Keywords: екологічна безпека, виробництво хліба, джерела викидів, відходи, стічні води, декарбонізація
environmental safety, bread production, emission sources, waste, wastewater, decarbonization
Issue Date: 2024
Publisher: Львівський національний університет природокористування
Citation: Худоба І. Б. Екологічна безпека та основні чинники техногенного впливу на довкілля технологічних процесів виробництва хліба і хлібобулочних виробів (на прикладі підприємств Львівщини). Кваліфікаційна робота магістра Львів, 2024. , 88 c.
Abstract: Метою кваліфікаційної роботи було вивчення джерел викидів та спо¬собів очищення викидів в атмосферне повітря, підвищення ефективності ви-користання відходів, впровадження на підприємствах хлібопекарської га-лузі заходів із декарбонізації. У процесі досліджень детально проаналізо-вано, які основні виробничі фактори хлібопечення мають вплив на стан нав¬колишнє середовище, викиди парникових газів. Розглянуто загальні характе¬ристики ви¬робництва, а також його екологічну оцінку. Наведено розрахунки харак¬те¬ру поширення викидів в атмосфері від основних джерел забруднення при різ¬них погодних і технологічних умовах. Запропоновано заходи щодо покра¬щення екологічної ситуації. Проаналізовано екологічні витрати. Вивчено правила охорони праці. Проведено дослідження екологічно безпечності продукції ТзОВ "Хлібокомбінат Львів" Хлібозавод №1 та ВАТ "Красненський комбінат хлібопродуктів" . Запропоновано шляхи покращення екологічної ситуації. Для вдосконалення екологічної безпеки виробничих процесів на дос¬лід-жуваних підприємствах рекомендовано: впровадження енергоефектив¬них технологій; використання відновлюваних джерел енергії для виробництва тепла і електроенергії на хлібопекарських підприємствах; знизити викиди парникових газів від відходів виробництва хлібопекарського виробництва.
Description: Спеціальність. 101 «Екологія»
URI: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1095
Appears in Collections:ОС «Магістр» / Master's degree

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Худоба.pdfКваліфікаційна робота2,73 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.