Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/472
Название: Особливості формування врожайності насіння ріпаку озимого залежно від норми висіву
Другие названия: Peculiarities of yield formation of winter rapeseed depending on the sowing rate.
Авторы: Ключник, Вадим Володимирович
Ключевые слова: Озимий ріпак
Winter rapeseed
норма висіву
sowing rate
польова схожість
field germination
перезимівля
overwintering
структуру врожаю
crop structure
Дата публикации: 2022
Издательство: ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ
Библиографическое описание: Ключник В.В. Особливості формування врожайності насіння ріпаку озимого залежно від норми висіву. Львів, 2021. 84 с.
Краткий осмотр (реферат): Польові досліди за темою дипломної роботи проводили протягом 2020-2022 років у польовій сіво¬зміні ТзОВ «Набуток» Волинської області Рожищенського району. Ґрунт поля на якому проводили дослідження сірий опідзолений легкосуглинковий. Об'єктом дослідження був вплив на ріст та розвиток рослин озимого ріпаку різних норм висіву. Предметом дослідження був гібрид озимого ріпаку Шерпа та норми висіву 1,0; 0,8; 0,6 та 0,4 млн. схожих насінин на 1 га, за контроль брали перший варіант з нормою висіву 1,0 млн/га. Метою наших досліджень було вивчити особливості формування врожайності насіння озимого ріпаку при вирощуванні з різними нормами висіву в умовах ТзОВ «Набуток» Волинської області Рожищенського району та обґрунтувати оптимальну норму висіву для гібриду Шерпа в умовах господарства. В процесі проведених нами досліджень встановлено, що найвищу врожайність озимого ріпаку з поміж досліджуваних варіантів забезпечує сівба з нормою висіву 0,6 млн./га – 31,2 ц/га. За сівби з нормою висіву 1,0 млн./га врожайність знижується і є найменшою – 27,8 ц/га. За найменшої густоти рослин на 1 м2 – 31,7 шт., на варіанті з нормою висіву 0,4 млн./га рослини сформували найбільшу кількість бічних гілок – 8,7 шт./рослину, найбільше стручків на рослині - 131 та насінин в стручку – 23 шт. Продуктивність окремої рослини на цьому варіанті теж була найбільшою – 9,57 г. Найкрупніше насіння з масою 1000 насінин – 3,22 г формувалось на варіанті з найменшою нормою висіву. Вирощування гібриду озимого ріпаку Шерпа з нормою висіву 0,6 млн./га, дозволяє одержати найвищий чистий прибуток з 1 га – 28840 грн, найменшу собівартість одиниці врожаю – 676 грн/ц та найбільший рівень рентабельності виробництва – 137 %.
Описание: Спеціальність 201 «Агрономія»
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/472
Располагается в коллекциях:ОС «Магістр» / Master's degree

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Kliuchnyk_mag.pdfКваліфікаційна робота1,13 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.