Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/371
Название: Особливості формування продуктивності льону олійного залежно від застосування гербіциду
Другие названия: Peculiarities of formation of productivity of linseed depending on the use of herbicide
Авторы: Фасішевський, Євген Володимирович
Ключевые слова: льон олійний
linseed oil
гербіциди
herbicides
продуктивніть культури
crop productivity
західний Лісостеп
western forest Steppe
Дата публикации: 2021
Издательство: ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ
Библиографическое описание: Фасішевський Є. В. Особливості формування продуктивності льону олійного залежно від застосування гербіциду: магістерська робота. Кафедра технологій у рослинництві. Львів, 2021. 92 с.
Краткий осмотр (реферат): Наведено результати 2-річного дослідження з вивчення впливу застосування гербіцидів на формування продуктивності льону олійного сорту Живинка на дерново-підзолистому легкосуглинковому ґрунті ФГ „Узліссяˮ Яворівського району Львівської області упродовж 2020-2021 рр. Встановлено, що для зменшення чисельності бур᾽янів в агроценозі льону олійного в період вегетації рослин культури можна використовувати такі гербіциди як: 2М-4Х (0,5 л/га); Агрітокс (1,0 л/га) і Гроділ Мах (90 мл/га) на фоні гербіциду Фюзілат форте (1,8 л/га) проти злакових біологічних груп бур’янів в баковій суміші з означеними гербіцидами. Найбільшу врожайність і найвищі економічні показники у середньому за 2 роки дослідження отримано у варіанті 4 за внесення гербіциду Гроділ Мах (90 мл/га). За врожайності 2,5 т/га насіння сорту Живинка вартість валової продукції складала 45000 грн./га, виробничі витрати – 19380 грн./га, прибуток – 25620 грн./га. Збільшення витрат у цьому варіанті на 5830 грн./га порівняно до контролю вплинуло на зменшення і собівартості 1 т продукції до 77521 грн., або на 1281 грн. порівняно до контролю. При цьому рівень рентабельності був також найвищий – 132,2 %, адже збільшення врожайності впливало на економічні показники вирощування льону олійного. Наведено аналіз стану охорони паці та навколишнього природного середовища в умовах виконання дослідження і підготовано окремі розділи та розроблено заходи для їх поліпшення.
Описание: Спеціальність 201 «Агрономія»
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/371
Располагается в коллекциях:ОС «Магістр» / Master's degree

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Fasishekskyi_mag.pdfКваліфікаційна робота1,7 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.