Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/289
Название: ПЕРСПЕКТИВИ ТА МЕНЕДЖМЕНТ РОЗВИТКУ ЗАМКОВОГО ТУРИЗМУ В УКРАЇНІ
Другие названия: PROSPECTS AND MANAGEMENT OF THE DEVELOPMENT OF CASTLE TOURISM IN UKRAINE
Авторы: порл
Фількіна, Аліна Олегівна
Ключевые слова: замки
castles
замкові комплекси
castle complexes
замковий туризм
castle tourism
рекреаційно-туристичні ресурси замків
recreational and tourist resources of castles
ревіталізація
revitalization
сталий розвиток замкового туризму
sustainable development of castle tourism
діджіталізація
digitalization
3D моделювання
3D modeling
Дата публикации: 2022
Издательство: ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ
Библиографическое описание: Фількіна А. О. Перспективи та менеджмент розвитку замкового туризму в Україні: кваліфікаційна робота. Львів, 2022, 104 с.
Краткий осмотр (реферат): Магістерська робота присвячена вивченню особливостей і проблем використання замків в туризмі та розробці шляхів вдосконалення менеджменту замкового туризму на перспективу. В першому розділі кваліфікаційної магістерської роботи розкрито сутність поняття “замок”, розглянуто детальну класифікацію замкових споруд, описано замковий туризм з позицій важливості збереження історико- фортифікаційної спадщини країни, досліджено особливості державного регулювання використання замків в туризмі. В другому розділі дослідження описано стан, тенденції та проблеми використання замків України в туристичній діяльності, зокрема, проведено поглиблений аналіз рекреаційно-туристичних ресурсів замків України, досліджено замки Львівщини у структурі туристичних маршрутів Західної України, зроблено групування проблем, які негативно впливають на розвиток замкового туризму Львівщини. За результатами аналізу замкової спадщини України зроблено висновок, що замковий туризм в країні має значний потенціал. Але з іншого боку відмічено занедбаність, зруйнованість замкової архітектури, байдуже ставлення суспільства до гострої потреби відбудови замків. В третьому розділі роботи розроблено шляхи вдосконалення менеджменту замкового туризму в Україні на перспективу. Детально вивчено можливості використання європейського досвіду для розвитку замкового туризму в Україні та обґрунтовано, що для розвитку замкового туризму в Україні актуальним є передача туристичному бізнесу об’єктів архітектури замків та фортифікаційних споруд і на основі реконструкції перетворення їх на середньовічні готелі старовини, центри дозвілля, розважальні заклади ресторанного бізнесу. З метою удосконалення логістичних підходів до сталого розвитку замкового туризму запропоновано сучасну методику визначення добової місткості туристичних об’єктів замку, яка базується на основі алгоритмів, рекомендованих Всесвітньою туристичною організацією ООН. З метою діджиталізації замкового туризму рекомендовані сучасні підходи до розвитку замкового туризму на основі інноваційних технологій та 3D моделювання.
Описание: Спеціальність 242 "Туризм"
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/289
Располагается в коллекциях:ОС «Магістр» / Master's degree

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Фількіна А.О. _Кваліфікаційна роб..pdf3,74 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.