Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1514
Название: Особливості формування продуктивності ріпаку озимого залежно від сорту
Другие названия: Winter rapeseed productivity formation depending on the variety
Авторы: Приставська, Діана-Юлія Ярославівна
Ключевые слова: врожайність
yield
продуктивність
productivity
ріпак озимий
winter rape
сорт
variety
Дата публикации: 2023
Издательство: ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ
Библиографическое описание: Приставська Д - Ю. Я. Особливості формування продуктивності ріпаку озимого залежно від сорту.: кваліфікаційна робота. Львів. 2024. 80 с.
Краткий осмотр (реферат): В умовах Львівщини на дослідному полі кафедри технологій у рослинництві Львівського національного університету природокористування впродовж 2021 – 2023 років проводилися дослідження з вивчення впливу сортових властивостей на ріст, розвиток і продуктивність ріпаку озимого. У результаті досліджень було встановлено, що інтенсивність формування врожайності ріпаку озимого, залежала від біологічних властивостей сортів та гібридів. Так, в середньому за два роки врожайність насіння ріпаку озимого за рівня удобрення в нормі N180P120K180 коливалася від 4,46 до 6,48 т/га. При цьому найвищу врожайність забезпечили серед сорті - Даріо, а серед гібридів – ДК Експіро. Достатньо високу врожайність забезпечив гібрид вітчизняної селекції Блекстоун ІМІ. Вона становила 6,28 т/га, або була нижчою від гібрида ДК Експіро лише на 0,20 т/га. За даних рівнів урожайності прибуток становив у сорту Даріо 40056 грн./га, а в гібрида ДК Експіро – 60833 грн./га. Відповідно до прибутків рівень рентабельності становив 155 і 228 %, а коефіцієнт енергетичної ефективності – 1,67 і 2,20.
Описание: Спеціальність 201 "Агрономія"
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1514
Располагается в коллекциях:ОС «Магістр» / Master's degree

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Prystavska_mag.pdfКваліфікаційна робота938,41 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.