Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1514
Title: Особливості формування продуктивності ріпаку озимого залежно від сорту
Other Titles: Winter rapeseed productivity formation depending on the variety
Authors: Приставська, Діана-Юлія Ярославівна
Keywords: врожайність
yield
продуктивність
productivity
ріпак озимий
winter rape
сорт
variety
Issue Date: 2023
Publisher: ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ
Citation: Приставська Д - Ю. Я. Особливості формування продуктивності ріпаку озимого залежно від сорту.: кваліфікаційна робота. Львів. 2024. 80 с.
Abstract: В умовах Львівщини на дослідному полі кафедри технологій у рослинництві Львівського національного університету природокористування впродовж 2021 – 2023 років проводилися дослідження з вивчення впливу сортових властивостей на ріст, розвиток і продуктивність ріпаку озимого. У результаті досліджень було встановлено, що інтенсивність формування врожайності ріпаку озимого, залежала від біологічних властивостей сортів та гібридів. Так, в середньому за два роки врожайність насіння ріпаку озимого за рівня удобрення в нормі N180P120K180 коливалася від 4,46 до 6,48 т/га. При цьому найвищу врожайність забезпечили серед сорті - Даріо, а серед гібридів – ДК Експіро. Достатньо високу врожайність забезпечив гібрид вітчизняної селекції Блекстоун ІМІ. Вона становила 6,28 т/га, або була нижчою від гібрида ДК Експіро лише на 0,20 т/га. За даних рівнів урожайності прибуток становив у сорту Даріо 40056 грн./га, а в гібрида ДК Експіро – 60833 грн./га. Відповідно до прибутків рівень рентабельності становив 155 і 228 %, а коефіцієнт енергетичної ефективності – 1,67 і 2,20.
Description: Спеціальність 201 "Агрономія"
URI: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1514
Appears in Collections:ОС «Магістр» / Master's degree

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Prystavska_mag.pdfКваліфікаційна робота938,41 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.