Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1513
Название: Особливості формування врожайності вівса залежно від способів основного обробітку грунту та рівнів удобрення
Другие названия: Oat yield formation depending on the methods of main tillage and levels of fertilization
Авторы: Левінський, Олександр Миколайович
Ключевые слова: врожайність
yield
овес
oats
основний обробіток ґрунту
main tillage
рівень удобрення
level of fertilization
Дата публикации: 2023
Издательство: ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ
Библиографическое описание: Лівінський О. М. Особливості формування врожайності вівса залежно від способів основного обробітку ґрунту та рівнів удобрення: кваліфікаційна робота. Львів. 2024. 80 с.
Краткий осмотр (реферат): В умовах Львівського району Львівської області впродовж 2022 - 2023 років проводилися дослідження з питань впливу способів основного обробітку ґрунту та рівнів удобрення на врожайність та якість зерна вівса сорту Малахіт. Результати досліджень показали, що найвищу врожайність зерна сорт Малахіт сформував на варіанті де були внесенні мінеральні добрива на фоні мілкого основного обробітку ґрунту в нормі N90P60K60. Врожайність зерна в середньому за два роки становила 53,5 ц/га, що на 23,8 ц/га більше варіанту без добрив і на 6,9 ц/га більше від зяблевої оранки. При цьому вирощування вівса за мілкого основного обробітку ґрунту на глибину 14 – 16 см забезпечило порівняно до зяблевої оранки вищу врожайність на 6,0 ц/га. За таких умов було отримано найвищі показники умовно чистого прибутку – 12785 грн./га і рентабельності – 72,7 %. Тоді як вирощування вівса на фоні зяблевої оранки рентабельність була нижчою на 34 %, а прибуток - на 5390 грн./га. Коефіцієнт енергетичної ефективності становив, відповідно 1,79 і 1,49.
Описание: Спеціальність 201 "Агрономія"
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1513
Располагается в коллекциях:ОС «Магістр» / Master's degree

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Livinskyi_mag.pdfКваліфікаційна робота992,9 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.