Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1478
Название: Формування врожайності буряка цукрового залежно від строків сівби
Другие названия: Sugar beet yield formation depending on sowing dates
Авторы: Монастирський, Василь Богданович
Ключевые слова: врожайність
yield
буряк цукровий
sugar beet
строк сівби
sowing period
структура врожаю
crop structure
Дата публикации: 2023
Издательство: ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ
Библиографическое описание: Монастирський В.Б. Формування врожайності буряка цукрового залежно від строків сівби: кваліфікаційна робота. Львів. 2024. 78 с.
Краткий осмотр (реферат): Польовий дослід проводили з рекомендованим для вирощування в умовах Лісостепу гібридом Карлтон NZ упродовж 2023 р. на базі ТЗОВ «Бульба» Жовківського р-ну Львівської обл. Передбачалось вивчити реакцію гібриду буряка цукрового Карлтон на строки сівби. Одночасно проводили спостереження за проходженням періоду вегетації буряка цукрового, морфологічні показники рослин та елементи структури врожаю, рівень продуктивного бурякового агрофітоценозу, а також економічну ефективність та енергетичну оцінку. За результатами досліджень встановлено, що в умовах ТЗОВ «Бульба» Жовківського р-ну Львівської обл. на темно-сірому опідзоленому середньосуглинковому ґрунті кращим строком сівби буряка цукрового є період з 30 березня по 10 квітня. Врожайність фабричних коренеплодів буряка цукрового гібриду Карлтон на цих варіантах формувалась на рівні 76,5-72,4 т/га при собівартості одиниці продукції 928-990 грн. та рівні рентабельності 105-92 %. Перенесення строків сівби буряка цукрового на 20 і 30 квітня призвело до зниження рівня рентабельності відповідно до 74 та 58%. Коефіцієнт енергетичної ефективності вирощування буряка цукрового за різних строків сівби є дуже високим і коливається від 4,0 умовних одиниць за останнього строку сівби до 5,5 умовних одиниць за оптимального варіанту сівби.
Описание: Спеціальність 201 "Агрономія"
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1478
Располагается в коллекциях:ОС «Магістр» / Master's degree

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Monastyrskyi_mag.pdfКваліфікаційна робота1,63 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.