Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1350
Название: Планування використання земель на території територіальної громади
Другие названия: Land use planning on the territory of the territorial community
Авторы: Озарук, Михайло Степанович
Ключевые слова: землекористування
land use
землеустрій
land management
Планування використання земель
Land use planning
охорона земель
land protection
сталий розвиток
Sustainability
Дата публикации: 2024
Издательство: Львівський національний університет природокористування
Библиографическое описание: Озарук Михайло Степанович. Планування використання земель на території територіальної громади. Кваліфікаційна робота. Кафедра землеустрою. Дубляни. Львівський національний університет природокористування, 2024. 76 с.
Краткий осмотр (реферат): У кваліфікаційній роботі розкрито питання планування використання земель у межах громади як важливої складової просторового планування, оскільки впливає на розвиток території, економіку, соціальні аспекти та якість життя людей. Ключовими аспектами планування використання земель є: ефективне використання ресурсів, створення збалансованого землекористування, збереження земельних ресурсів в контексті сталого розвитку, що враховує потреби сучасного покоління, не шкодячи при цьому можливостям майбутніх поколінь. Важливий інструментарій при плануванні використання земель на місцевому рівні є землеустрій, який передбачає комплекс рішень щодо перспективного використання земель з урахуванням їх потенціалу та заходи з організації використання земель з врахуванням їх якісних та кількісних параметрів. У роботі акцентовано увагу на необхідності проведення топографічного моніторингу та інвентаризації земель для формування достовірної бази даних про земельні ділянки і стан земельного покриву. У результаті моніторингу визначено перспективні площі земель, які можуть бути відведені під консервацію як важливий захід відновлення природних угідь. Запропоновано використовувати концепцію формування місцевої екологічної мережі для впорядкування земель з природоохоронним напрямком використання.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1350
Располагается в коллекциях:ОС «Магістр» / Master's degree

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
mag_Озарук.pdfСпеціальність 193 «Геодезія та землеустрій»2,88 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.