Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1349
Название: Обґрунтування заходів з використання та охорони земель Рівненської області
Другие названия: Justification of measures on the use and protection of lands of the Rivne region
Авторы: Назаркевич, Ірина Володимирівна
Ключевые слова: використання земель
land use
землеустрій
land management
охорона земель
land protection
організація території
organization of the territory
збереження біорізноманіття
biodiversity conservation
Дата публикации: 2024
Издательство: Львівський національний університет природокористування
Библиографическое описание: Назаркевич Ірина Володимирівна. Обґрунтування заходів з використання та охорони земель Рівненської області. Кваліфікаційна робота. Кафедра землеустрою. Дубляни. Львівський національний університет природокористування, 2024. 76 с.
Краткий осмотр (реферат): Розкрито теоретико-методичні аспекти використання і охорони земель як важливої складової сталого розвитку землекористування. Проаналізовано зарубіжний досвід використанні і охорони земель, який вказує на необхідність інтегрованого управління землями та планування землекористування з подальшою організацією території угідь. На прикладі ГІС-аналізу використання земель у межах Рівненської області наведено основні проблеми в системі землекористування на місцевому рівні, а саме: деградація земель, самосів лісової рослинності на сільськогосподарських угіддях, нераціональне використання меліорованих земель сільськогосподарського призначення, втрата лісів через пожежі та несанкціоновані рубки. Для вирішення цих проблем запропоновано низку науково обґрунтованих рекомендацій: протиерозійну організацію території, консолідацію, консервацію і рекультивацію земель, збільшення природоохоронних територій та включення їх до структурних елементів місцевої екологічної мережі. Розкрито питання охорони навколишнього середовища, охорони праці, захисту населення в умовах надзвичайних ситуацій.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1349
Располагается в коллекциях:ОС «Магістр» / Master's degree

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
mag_Назаркевич.pdfСпеціальність 193 «Геодезія та землеустрій»2,99 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.