Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1348
Название: Науково-методичні засади раціонального використання земель сільськогосподарського призначення
Другие названия: Scientific and methodical principles of rational use agricultural lands
Авторы: Войцещук, Олег Володимирович
Ключевые слова: використання земель
land use
сільськогосподарські угіддя
agricultural land
охорона земель
land protection
організація території
organization of the territory
сталий розвиток
Sustainability
ерозія
erosion
самосійний ліс
self-seeding forest
Дата публикации: 2024
Издательство: Львівський національний університет природокористування
Библиографическое описание: Войцещук Олег Володимирович. Науково-методичні засади раціонального використання земель сільськогосподарського призначення. Кваліфікаційна робота. Кафедра землеустрою. Дубляни. Львівський національний університет природокористування, 2024. 88 с.
Краткий осмотр (реферат): Досліджуючи теоретичні й практичні аспекти організації землекористування, під час аналізу висвітлено концепції створення збалансованого землекористування, які акцентують увагу на важливості врахування екологічних, економічних та соціальних вимог. На основі наукового аналізу, описано висновки та запропоновано рішення стосовно раціонального використання земельних ресурсів в рамках концепції сталого розвитку, враховуючи специфіку використання земель Львівщини. Для збереження та раціонального використання природних ресурсів у Львівській області розглянуто комплекс заходів, а саме: для забезпечення відновлення якості еродованих земель рекомендовано відведення сільськогосподарських ділянок для їхньої консервації, у тому числі заліснення, а також впровадження ґрунтозахисних сівозмін з протиерозійними заходами; використання меліоративних систем вимагає раціонального використання земель з меліоративними осушними системами відповідно до законодавства про меліорацію земель; сільськогосподарські угіддя із самосійними лісами передбачається перевести у категорію лісових земель за згодою власників та користувачів; розробка ефективного економічного механізму передбачає створення системи стимулювання заходів з охорони, відтворення та збереження екосистемних функцій земельних ресурсів. Розглянуто питання врахування аспектів охорони природи, праці та цивільного захисту як невід’ємної частини стратегії сталого розвитку.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1348
Располагается в коллекциях:ОС «Магістр» / Master's degree

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
mag_Войцещук_О.pdfСпеціальність 193 «Геодезія та землеустрій»1,87 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.