Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/535
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Чабан, Юрій | - |
dc.date.accessioned | 2023-04-05T12:19:59Z | - |
dc.date.available | 2023-04-05T12:19:59Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | Чабан Ю. Дослідження ефективності дії протруйників ячменю озимого в умовах Навчально-наукового центру Львівського національного аграрного університету. Чабан Юрій Юрійович – Дипломна робота. Кафедра генетики, селекції та захисту рослин: магістерська робота. Львів, 2021.85с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/535 | - |
dc.description | 201 Агрономія | uk_UA |
dc.description.abstract | Вивчали вплив протруйників Іншур Перформ, 12% т. н., у нормі 0,5 л/т, Кінто Дуо, 8% к. с., у нормі 2,5 л/т і Систіва, 33,3% т. н., у нормі 1,5 л/т на показники технічної, господарської, економічної й енергетичної ефективності вирощування ячменю озимого сорту Хайлайт в умовах ННЦ Львівського НАУ в 2020-2021 рр. Вивчення впливу досліджуваних протруйників на посівні якості насіння ячменю озимого виявило підвищення енергії проростання до 85-87%, лабораторну схожість – до 94-95%. За результатами обліків ураженості рослин ячменю в контрольному варіанті визначили структуру хвороб, на розвиток яких впливають протруйники. Домінуючими в структурі хвороб ячменю озимого сорту Хайлайт були кореневі гнилі – 40-43% від усіх виявлених хвороб. За відсутності протруювання летюча сажка мала частку 28-29%. Застосування випробовуваних протруйників дозволило знизити поширеність кореневих гнилей в 4-6,5 рази, розвиток плямистостей листя – в 2,5- 3,8 рази, борошнистої роси – в 1,6-1,9 рази, а від сажкових хвороб забезпечило, порівняно з контролем, максимальний захист. Технічна ефективність досліджуваних протруйників коливалася від 42,4% у захисті від борошнистої роси до 100% - від сажкових хвороб. Вищими показники врожайності ячменю озимого в досліді були в умовах 2021 р. і коливалися впродовж років досліджень у межах 45,2-48,3 ц/га. 3 Застосування протруйників збільшило врожайність культури на 9,4-12,2 ц/га, порівняно з контролем. Достовірно вищу врожайність було одержано за використання протруйника Кінто Дуо, 8% к. с. у нормі 2,5 л/т, порівняно з протруйником Іншур Перформ, 12% т. н. у нормі 0,5 л/т. Найвищий рівень рентабельності й прибутку забезпечив варіант із протруюванням насіння ячменю озимого сорту Хайлайт препаратом Кінто Дуо, 8% к. с. у нормі 2,5 л/т – 151% і 20791 грн/га, відповідно. Коефіцієнт енергетичної ефективності вирощування ячменю озимого в досліді становив 1,74-1,77. Пропонуємо для захисту ячменю озимого від насіннєвої інфекції, ґрунтової інфекції та повітряно-поширюваної інфекції (на перших етапах розвитку рослин) протруювати насіння препаратом Кінто Дуо, 8% к. с. у нормі 2,5 л/т, що дозволить отримати достатній рівень технічної, господарської та економічної ефективності вирощування культур | uk_UA |
dc.publisher | ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ | uk_UA |
dc.subject | озимий ячмінь | uk_UA |
dc.subject | winter barley | uk_UA |
dc.subject | протруювання насіння | uk_UA |
dc.subject | seed treatment | uk_UA |
dc.subject | хвороба | uk_UA |
dc.subject | disease | uk_UA |
dc.title | «Дослідження ефективності дії протруйників ячменю озимого в умовах Навчально-наукового центру Львівського національного аграрного університету | uk_UA |
dc.title.alternative | The study of effect efficiency of anti-dotes of winter rye in the conditions of the Education and research center of Lviv National Agrarian University. | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |
Располагается в коллекциях: | ОС «Магістр» / Master's degree |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Чабан_Ю.Ю_Дослідження ефективності дії протруйників ячменю озимого.pdf | Кваліфікаційна робота | 2,1 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.