Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/184
Название: | Дослідження ефективності роботи лапи культиватора під час мілкого обробітку ґрунту |
Другие названия: | Study of the effectiveness of the cultivator paw during shallow tillage |
Авторы: | Шевців, Юрій Михайлович |
Ключевые слова: | лапа культиватора cultivator's paw мілкий обробіток ґрунту shallow tillage кришення ґрунту soil breakdown |
Дата публикации: | 2022 |
Издательство: | Львівський національний університет природокористування |
Библиографическое описание: | Шевців Ю. М. Дослідження ефективності роботи лапи культиватора під час мілкого обробітку ґрунту : магістерська робота. Львів, 2022. 77 с. |
Краткий осмотр (реферат): | У роботі проведено аналіз сучасних технологій вирощування сільськогосподарських культур та систем обробітку гранту. Проведено теоретичне обґрунтування та змодельовані параметри робочого органу – лапи культиватора для відповідного типу грунту. Обґрунтовано вхідні параметри моделі взаємодії, що впливають на зменшенню енергомісткості процесу, серед яких: параметри технологічного процесу (швидкість переміщення, механіко-технологічні властивості ґрунту енергія взаємодії ґрунту з робочою поверхню лапи. Визначено необхідну енергію на переміщення елементів ґрунту по робочій поверхні лапи. Визначено мінімальні значення енергії руйнування структури грунту, що знаходиться в межах 15...20 Дж/дм3. Встановлено, що затрати енергії на переміщення ґрунту по робочій поверхні лапи складають 0,5...1,01 кДж. |
Описание: | Спеціальність 208 "Агроінженерія" |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/184 |
Располагается в коллекциях: | ОС «Магістр» / Master's degree |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Shevtsiv_mag.pdf | Дипломна робота | 2,77 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.