Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/15
Название: Обґрунтування параметрів та режимів роботи малогабаритної зернової дробарки
Другие названия: The Substantiation of Parameters and Modes of Operation of the Small Grain Crusher
Авторы: Шеремета, Роман Богданович
Ключевые слова: зерно пшениці
фізико-механічні властивості
молоткова дробарка
молоток
подрібнення
питома енергоємність
wheat grain
physical and mechanical properties
hammer crusher
hammer
grinding
specific energy consumption
Дата публикации: 9-апр-2021
Издательство: Львівський національний аграрний університет
Библиографическое описание: Шеремета Р. Б. Обґрунтування параметрів та режимів роботи малогабаритної зернової дробарки : дис. ... канд. техн. наук. : 05.05.11. Львів, 2021. 213 с.
Краткий осмотр (реферат): Дисертацію присвячено теоретичному й експериментальному дослідженні процесу подрібнення зернового матеріалу в малогабаритній молотковій дробарці комбінованої дії, в якій удосконалено робочі органи для зниження питомої енергоємності шляхом інтенсифікації процесу подрібнення зернового матеріалу. У роботі малогабаритна молоткова дробарка оснащена молотками зі змінною шириною робочої зони і додатковими робочими органами у вигляді пластин у формі сектора кільця для введення додаткового способу подрібнення перетиранням в зоні заклинювання між боковою поверхнею молотка і пластиною. Розроблено математичну модель процесу руйнування зерна з врахуванням фізико-механічних властивостей і геометричних характеристик контактуючих тіл. Експериментально досліджено фізико-механічні властивості зерна пшениці, зокрема їх геометричні розміри, коефіцієнт тертя ковзання, силу деформацію і роботу руйнування, і вплив на них відносної вологості. Обґрунтовано оптимальні параметри і режими роботи малогабаритної молоткової дробарки для подрібнення зернового матеріалу, що дозволили задовольнити вимоги стандартів і зоотехнічні вимоги, щодо якості подрібненого продукту й знизити питому енергоємність процесу подрібнення. Розрахунковий економічний ефект при цьому становить 26,51 грн/т.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repository.lnau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/15
Располагается в коллекциях:Технічні науки / Technical Sciences

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Sheremeta_Dis.pdfДисертаційна робота6,13 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.