Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/62
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Черевко, Ірина Василівна | - |
dc.date.accessioned | 2022-02-22T19:56:14Z | - |
dc.date.available | 2022-02-22T19:56:14Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | Черевко І. В. Формування експортного потенціалу нішевих культур у контексті зрівноваженого розвитку сільських регіонів: теорія, методологія, практика : дис. … доктора екон. наук. : 08.00.04. Житомир, 2021. 577 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repository.lnau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/62 | - |
dc.description.abstract | У дисертації представлені результати дослідження основних шляхів вирішення проблеми підвищення ефективності функціонування виробників сільськогосподарської продукції шляхом впровадження у практику їх господарювання нішевих культур та формування експортного потенціалу продукції їх вирощування з метою сприяння зрівноваженому розвитку сільських регіонів як чинника покращення продовольчої безпеки країни та підвищення рівня добробуту її населення. Актуальність дослідження обумовлюється наростанням негативних змін клімату і розвитком процесів дуалізації та поляризації сільського господарства країни на сектори великих і малих виробників сільськогосподарської продукції, що змушує господарства в обох секторах займатись пошуком оптимальних напрямів подальшого розвитку своєї економіки. На основі розробленої в ході дослідження його методології доведено, що вирощування нішевих культур і експорт його продукції є реальним шляхом підвищення ефективності функціонування виробників сільськогосподарської продукції як основи розвитку економічної сфери сільських регіонів, а на базі цього – всіх сфер життєдіяльності у сільських регіонах, тобто – здійснення їх зрівноваженого розвитку. Обґрунтовано можливості і доцільність розвитку нішевого напряму сільськогосподарського виробництва не лише малими, але й великими підприємствами. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | Львівський національний аграрний університет | uk_UA |
dc.subject | нішеві культури | uk_UA |
dc.subject | niche cultures | uk_UA |
dc.subject | зрівноважений розвиток | uk_UA |
dc.subject | sustainable development | uk_UA |
dc.subject | експортний потенціал | uk_UA |
dc.subject | export potential | uk_UA |
dc.subject | сільські регіони | uk_UA |
dc.subject | rural areas | uk_UA |
dc.title | Формування експортного потенціалу нішевих культур у контексті зрівноваженого розвитку сільських регіонів: теорія, методологія, практика | uk_UA |
dc.title.alternative | Niche cultures export potential formation in the context of sustainable development of rural areas: theory, methodology, practice | uk_UA |
dc.type | Thesis | uk_UA |
Располагается в коллекциях: | Соціо-гуманітарні науки / Social Sciences and Humanities |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Cherevko_dis.pdf | Дисертаційна робота | 11,83 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.