Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/62
Назва: | Формування експортного потенціалу нішевих культур у контексті зрівноваженого розвитку сільських регіонів: теорія, методологія, практика |
Інші назви: | Niche cultures export potential formation in the context of sustainable development of rural areas: theory, methodology, practice |
Автори: | Черевко, Ірина Василівна |
Ключові слова: | нішеві культури niche cultures зрівноважений розвиток sustainable development експортний потенціал export potential сільські регіони rural areas |
Дата публікації: | 2021 |
Видавництво: | Львівський національний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | Черевко І. В. Формування експортного потенціалу нішевих культур у контексті зрівноваженого розвитку сільських регіонів: теорія, методологія, практика : дис. … доктора екон. наук. : 08.00.04. Житомир, 2021. 577 с. |
Короткий огляд (реферат): | У дисертації представлені результати дослідження основних шляхів вирішення проблеми підвищення ефективності функціонування виробників сільськогосподарської продукції шляхом впровадження у практику їх господарювання нішевих культур та формування експортного потенціалу продукції їх вирощування з метою сприяння зрівноваженому розвитку сільських регіонів як чинника покращення продовольчої безпеки країни та підвищення рівня добробуту її населення. Актуальність дослідження обумовлюється наростанням негативних змін клімату і розвитком процесів дуалізації та поляризації сільського господарства країни на сектори великих і малих виробників сільськогосподарської продукції, що змушує господарства в обох секторах займатись пошуком оптимальних напрямів подальшого розвитку своєї економіки. На основі розробленої в ході дослідження його методології доведено, що вирощування нішевих культур і експорт його продукції є реальним шляхом підвищення ефективності функціонування виробників сільськогосподарської продукції як основи розвитку економічної сфери сільських регіонів, а на базі цього – всіх сфер життєдіяльності у сільських регіонах, тобто – здійснення їх зрівноваженого розвитку. Обґрунтовано можливості і доцільність розвитку нішевого напряму сільськогосподарського виробництва не лише малими, але й великими підприємствами. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repository.lnau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/62 |
Розташовується у зібраннях: | Соціо-гуманітарні науки / Social Sciences and Humanities |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Cherevko_dis.pdf | Дисертаційна робота | 11,83 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.