Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/62
Назва: Формування експортного потенціалу нішевих культур у контексті зрівноваженого розвитку сільських регіонів: теорія, методологія, практика
Інші назви: Niche cultures export potential formation in the context of sustainable development of rural areas: theory, methodology, practice
Автори: Черевко, Ірина Василівна
Ключові слова: нішеві культури
niche cultures
зрівноважений розвиток
sustainable development
експортний потенціал
export potential
сільські регіони
rural areas
Дата публікації: 2021
Видавництво: Львівський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Черевко І. В. Формування експортного потенціалу нішевих культур у контексті зрівноваженого розвитку сільських регіонів: теорія, методологія, практика : дис. … доктора екон. наук. : 08.00.04. Житомир, 2021. 577 с.
Короткий огляд (реферат): У дисертації представлені результати дослідження основних шляхів вирішення проблеми підвищення ефективності функціонування виробників сільськогосподарської продукції шляхом впровадження у практику їх господарювання нішевих культур та формування експортного потенціалу продукції їх вирощування з метою сприяння зрівноваженому розвитку сільських регіонів як чинника покращення продовольчої безпеки країни та підвищення рівня добробуту її населення. Актуальність дослідження обумовлюється наростанням негативних змін клімату і розвитком процесів дуалізації та поляризації сільського господарства країни на сектори великих і малих виробників сільськогосподарської продукції, що змушує господарства в обох секторах займатись пошуком оптимальних напрямів подальшого розвитку своєї економіки. На основі розробленої в ході дослідження його методології доведено, що вирощування нішевих культур і експорт його продукції є реальним шляхом підвищення ефективності функціонування виробників сільськогосподарської продукції як основи розвитку економічної сфери сільських регіонів, а на базі цього – всіх сфер життєдіяльності у сільських регіонах, тобто – здійснення їх зрівноваженого розвитку. Обґрунтовано можливості і доцільність розвитку нішевого напряму сільськогосподарського виробництва не лише малими, але й великими підприємствами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repository.lnau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/62
Розташовується у зібраннях:Соціо-гуманітарні науки / Social Sciences and Humanities

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Cherevko_dis.pdfДисертаційна робота11,83 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.