Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/521
Название: Особливості формування продуктивності буряку цукрового залежно від способів основного обробітку ґрунту та рівнів удобрення.
Другие названия: Peculiarities of formation of sugar-beats productivity depending on the ways of the main tillage of soil and degrees of fertilization
Авторы: Корецький, Павло Петрович
Ключевые слова: буряк цукровий
sugar beet
рівні удобрення
fertilizer levels
врожайність
productivity
цукристість
sugar content
Дата публикации: 2022
Издательство: ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ
Библиографическое описание: Корецький П.П. Особливості формування продуктивності буряку цукрового залежно від способів основного обробітку ґрунту та рівнів удобрення. Львів, 2022. 88 с
Краткий осмотр (реферат): У дипломній роботі висвітлені результати досліджень, проведенні в умовах Лісостепу західного на дослідному полі кафедри технологій у рослинництві Львівського національного університету природокористування м. Дубляни Львівської області Львівського району впродовж 2021 – 2022 рр. з вивчення впливу способів обробітку ґрунту та рівнів удобрення на особливості формування продуктивності буряку цукрового. За результатами дослідження встановлено вплив дискового обробітку на 16 – 18 см, як основного обробітку ґрунту, на формування показників маси 100 рослин, динаміки наростання маси рослини, коренеплоду і листя, урожайності, цукристості та біологічного збору цукру. Найвищі показники продуктивності буряку цукрового забезпечив рівень N240P180K280 за дискового обробітку на 16 – 18 см: врожайність становила 75,9 т/га, цукристість – 16,2 %, вихід цукру 12,30 т/га. Приріст врожайності відносно оранки на 30 см становив 1,1 т/га, цукристості – 1,1 %, збору цукру – 0,26 т/га. За результатами економічної та енергетичної ефективності перевагу мав дисковий обробіток на 16 – 18 см за рівня удобрення N240P180K280: показник чистого прибутку становив 71030 грн/га, собівартість 764,2 грн/т, рівень рентабельності 122,47 %, коефіцієнт енергетичної ефективності – 4,26.
Описание: Спеціальність 201 «Агрономія»
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/521
Располагается в коллекциях:ОС «Магістр» / Master's degree

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Koretskyi_mag.pdfКваліфікаційна робота1,48 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.