Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/39
Title: ІНТЕНСИВНІСТЬ НАГРОМАДЖЕННЯ ВАЖКИХ МЕТАЛІВ І ЖИРНИХ КИСЛОТ У ТКАНИНАХ ТА ПРОДУКЦІЇ БДЖІЛ В УМОВАХ ЗАХОДУ УКРАЇНИ
Other Titles: Intensity of heavy metals and fatty acids accumulation in tissues and bee production in Western Ukraine.
Authors: Клим, Олег Ярославович
Keywords: природні зони
бджолине обніжжя
тканини бджіл
бджолині стільники
натуральні меди
важкі метали
natural areas
pollen basket
honeybee tissues
freshly built honeycombs
natural honey
heavy metals
fatty acids
Issue Date: 2020
Publisher: Інститут сільського господарства Карпатського регіону
Citation: Клим О.Я.ІНТЕНСИВНІСТЬ НАГРОМАДЖЕННЯ ВАЖКИХ МЕТАЛІВ І ЖИРНИХ КИСЛОТ У ТКАНИНАХ ТА ПРОДУКЦІЇ БДЖІЛ В УМОВАХ ЗАХОДУ УКРАЇНИ: дис.. канд. с.-г. наук.:Львів 2020
Abstract: Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата сільськогоспо дарських наук за спеціальністю 03.00.16. – екологія. – Львівський національний аграрний університет, Львів-Дубляни, 2020. У пилку з кульбаби лікарської й яблуні домашньої, тканинах черевця, грудей і голови медоносних бджіл, свіжопобудованих бджолиних стільниках (язиках) та натуральних поліфлорних медах, отриманих із вуликів, розміщених у передгірній та особливо лісостеповій зонах Карпатського регіону, порівняно з гірською, зростає вміст Феруму, Цинку, Купруму, Хрому, Ніколу, Плюмбуму та Кадмію. У пилку з кульбаби лікарської й яблуні, тканинах черевця, грудей і голови медоносних бджіл та свіжопобудованих бджолиних стільниках (язиках), відібраних із вуликів, розміщених у передгірній та особливо лісостеповій зонах Карпатського регіону, порівняно з гірською, за рахунок насичених жирних кислот з парною та непарною кількістю атомів Карбону в ланцюгу, мононенасичених жирних кислот родин ω-7 і ω-9 та поліненасичених жирних кислот родин ω-3 і ω-6 зростає вміст аніонних жирних кислот, але зменшується – неестерифікованих жирних кислот і естерифікованих жирних кислот. Крім того в наведених вище тканинах медоносних бджіл знижується рівень фосфоліпідів та погіршується їх жирнокислотний склад
URI: https://repository.lnau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/39
Appears in Collections:Аграрні та природничі науки / Agricultural and Natural Sciences

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кlym О. Y..pdfДисертаційна робота2,87 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.