Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/399
Title: Фізіолого-біохімічні основи формування вовнової продуктивності овець
Other Titles: Physiological and biochemical bases of formation of wool productivity of sheep
Authors: Стапай, Петро Васильович
Огородник, Наталія Зіновіївна
Бальковський, Володимир Васильович
Павкович, Сергій Ярославович
Keywords: кількісні та якісні показники вовни
quantitative and qualitative indicators of wool
вовнові волокна
wool fibers
жиропіт
grease
вади вовни
wool defects
Issue Date: 2017
Publisher: Стапай П. В., Огородник Н. З., Бальковський В. В., Павкович С. Я.
Citation: Стапай П. В., Огородник Н. З., Бальковський В. В., Павкович С. Я. Фізіолого-біохімічні основи формування вовнової продуктивності овець: навчальний посібник. Львів, 2017. 150 с.
Abstract: У навчальному посібнику узагальнено дані досліджень з проблематики формування, росту і збереження кількісних та якісних показників вовнової сировини. Зокрема, висвітлено питання морфофізіології шкіри і особливостей метаболізму в цьому органі та його вовноутворювальних структурах — волосяних фолікулах. Наведено дані про структурну організацію, хімічний склад, фізичні властивості вовнового волокна та чинники, які впливають на процеси вовноутворення, формування руна та його захисних властивостей. Окремі розділи присвячені характеристиці складу жиропоту та його функцій, обґрунтуванню механізмів виникнення найбільш поширених вад вовни (стоншення, пожовтіння і звалювання волокон), описано способи їх попередження та ліквідації.
Description: Навчальний посібник призначений для наукових співробітників, викладачів, аспірантів та студентів вищих навчальних закладів І-IV рівнів акредитації Міністерства освіти і науки України.
URI: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/399
Appears in Collections:Аграрні та природничі науки / Agricultural and Natural Sciences

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Stapai_Ohorodnyk_ Balkovskyi_ Pavkovich.pdfНавчальний посібник3,06 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.