Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/392
Title: | Вплив сортових особливостей люцерни на урожайність й поживну цінність її зеленої маси |
Other Titles: | Effect of sorts peculiarities of lucerne on crop capacity and nutritiousness of its green mass |
Authors: | Трускавецький, Юліан Романович |
Keywords: | люцерна посівна lucerne sowing сорти Планет і Анжеліка Planet and Angelica sorts зелена маса green mass кормова продуктивність fodder productivity |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | Львіський національний університет природокористування |
Citation: | Трускавецький Ю.Р. Вплив сортових особливостей люцерни на урожайність й поживну цінність її зеленої маси: магістерська робота. Львів, 2021. 86 с. |
Abstract: | Проведені у 2020-2021 рр. дослідження засвідчили, що люцерна сорту Планет формує вищий травостій і дозволяє отримати на 11,5 % більшу урожайність зеленої маси, ніж сорт Анжеліка. Кількість сухої речовини в складі зеленої маси люцерни сорту Планет, вміст сирого протеїну, сирого жиру, безазотистих екстрактивних речовин і сирої золи були більшими, але вміст клітковини був меншим, ніж у сорту Анжеліка. Кормова продуктивність у люцерни посівної сорту Планет була більшою, оскільки за виходом кормових і кормо-протеїнових одиниць та перетравного протеїну з га посіву його зелена маса продемонструвала кращі показники, ніж люцерна сорту Анжеліка. |
Description: | Спеціальність 201 "Агрономія" |
URI: | https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/392 |
Appears in Collections: | ОС «Магістр» / Master's degree |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Truskavetskyi_mag.pdf | Кваліфікаційна робота | 1,68 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.