Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/310
Назва: Екологічні аспекти накопичення нітрат-нітритного азоту в організмі та продукції жуйних тварин
Інші назви: Ecological aspects of accumulation of nitrate-nitrite nitrogen in the body and products of ruminants
Автори: Шило, Тетяна Андріївна
Ключові слова: Нітрат-нітритний азот
Nitrate-nitrite nitrogen
жуйні
ruminants
молоко
milk
Дата публікації: 2021
Видавництво: Львівський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Шило Т. А. Екологічні аспекти накопичення нітрат-нітритного азоту в організмі та продукції жуйних тварин. Кваліфікаційна робота. Львів. 2021.78 с
Короткий огляд (реферат): Робота присвячена вивченню процесів накопичення нівтрар-ніритів в кормах раціону жуйних тварин та переходу даних токсичних полютантів у продукцію тваринництва. Показано, що збільшення надходження нітратів в організм спричинювало по¬гіршення умов для одержання екологічно чистої (вільної від нітра¬тів і нітритів) продукції. Виведення із організму корів нетрансформованих нітрат-нітритів відбувається і з молоком, що слід розглядати як один з механізмів підтримки його гомеостазу. Вміст нітратів у молоці залежав від рівня їх надходження в організм. У молоці ра¬нішнього надою містилось менше нітратів, аніж у такому із обід¬нього чи вечірнього надою. Також встановлено, що протягом лактаційного періоду найбільш „чистим” від нітрат-нітритних іонів було в літній період, а особливо в червні і липні.
Опис: Спеціальність 101 «Екологія»
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/310
Розташовується у зібраннях:ОС «Магістр» / Master's degree

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
диплом Шило маг.pdfКваліфікаційна робота1,8 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.