Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2941| Title: | Удосконалення дозатора сипкої сировини шляхом дослідження його конструктивних параметрів |
| Other Titles: | Improving the bulk material batcher by studying its design parameters |
| Authors: | Вус, Тарас Володимирович |
| Keywords: | Удосконалення Improvement Дозатор Doser Сировина Raw materials Дослідження Research |
| Issue Date: | 2025 |
| Publisher: | Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького |
| Citation: | Вус Т.В. Удосконалення дозатора сипкої сировини шляхом дослідження його конструктивних параметрів : магістерська робота. Львів, 2025. 81 с. |
| Abstract: | У кваліфікаційній роботі розглянуто питання підвищення ефективності процесу дозування сипких матеріалів шляхом удосконалення конструкції дозатора сировини. Метою роботи є підвищення рівномірності подачі, точності дозування та зниження енергоспоживання обладнання за рахунок оптимізації геометричних і кінематичних параметрів шнекового механізму. У роботі виконано аналіз сучасних конструкцій дозаторів, виявлено їхні недоліки та обґрунтовано переваги застосування двошнекової схеми з паралельним обертанням шнеків. Розроблено удосконалену конструкцію дозатора, проведено теоретичні розрахунки масової продуктивності залежно від частоти обертання й кроку шнека, побудовано карти робочих режимів Q(n,s) та тривимірну поверхню продуктивності. Для номінальних параметрів D = 90 мм, d = 25 мм, s = 90 мм, n = 90 об/хв, η = 0,4 отримано продуктивність 2,6 т/год при середньому часі перебування матеріалу 2,2 с. |
| Description: | Спеціальність 133 Галузеве машинобудування |
| URI: | https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2941 |
| Appears in Collections: | ОС «Магістр» / Master's degree |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Vus_mag.pdf | Кваліфікаційна робота | 2,8 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.