Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2510
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorПетришин, Олег Миронович-
dc.date.accessioned2025-06-27T16:15:47Z-
dc.date.available2025-06-27T16:15:47Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationПетришин О. М. Автоматизація хлібопекарної печі типу ПХС-25 з використанням мікропроцесорного контролера Modicon M340 : бакалаврська робота. Львів, 2025. 68 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2510-
dc.descriptionСпеціальність 174 "Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка"uk_UA
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі бакалавра розглянуто питання автоматизації технологічного процесу випікання хліба в хлібопекарній печі типу ПХС-25 з використанням мікропроцесорного контролера Modicon M340. Проведено аналіз технології випікання, визначено основні параметри процесу та їх допустимі відхилення. Обґрунтовано вибір координат контролю, регулювання, сигналізації та захисту. Запропоновано функціональну схему автоматизації, виконано вибір засобів автоматизації, зокрема первинних перетворювачів, виконавчих механізмів та контролера. Розроблено програму функціонування системи автоматичного керування та описано принципову електричну схему зовнішніх з’єднань контролера. Здійснено розрахунок та моделювання системи автоматичного регулювання температури в першій зоні печі. Отримано динамічну модель об’єкта, визначено оптимальні параметри регулятора. Проведено дослідження перехідних процесів і оцінено якість регулювання відповідно до встановлених критеріїв.The bachelor's qualification work considers the issue of automation of the technological process of baking bread in a bakery oven of the ПХС -25 type using a Modicon M340 microprocessor controller. An analysis of the baking technology was carried out, the main parameters of the process and their permissible deviations were determined. The choice of control, regulation, signaling and protection coordinates was justified. A functional automation scheme was proposed, automation means were selected, in particula r primary converters, actuators and a controller. A program for the functioning of the automatic control system was developed and a schematic electrical diagram of the external connections of the controller was described. The calculation and modeling of the automatic temperature control system in the first zone of the oven was carried out. A dynamic model of the object was obtained, the optimal parameters of the controller were determined. A study of transient processes was carried out and the quality of regulation was assessed in accordance with the established criteria.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherЛьвівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицькогоuk_UA
dc.subjectавтоматизаціяuk_UA
dc.subjectautomationuk_UA
dc.subjectтехнічні засобиuk_UA
dc.subjecttechnical meansuk_UA
dc.subjectмікропроцесорний контролерuk_UA
dc.subjectmicroprocessor controlleruk_UA
dc.subjectзакон регулюванняuk_UA
dc.subjectregulatory lawuk_UA
dc.subjectмоделюванняuk_UA
dc.subjectmodelinguk_UA
dc.subjectкрива розгонуuk_UA
dc.subjectacceleration curveuk_UA
dc.subjectMatlabuk_UA
dc.subjectMatlabuk_UA
dc.titleАвтоматизація хлібопекарної печі типу ПХС-25 з використанням мікропроцесорного контролера Modicon M340uk_UA
dc.title.alternativeAutomation of a PHS-25 type bread oven using a Modicon M340 microprocessor controlleruk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Располагается в коллекциях:ОС «Бакалавр» / Bachelor's degree

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Petryshyn_bach.pdfКваліфікаційна робота2,06 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.