Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2411
Назва: | Формування продуктивності гороху залежно від попередника в сівозміні короткої ротації. |
Інші назви: | Pea productivity formation depending on the predecessor in a short-term crop rotation |
Автори: | Мельник, Роман Романович |
Ключові слова: | горох pea попередник predecessor сівозміна короткої ротації short-term crop rotation |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ |
Бібліографічний опис: | Мельник Р. Р. Формування продуктивності гороху залежно від попередника в сівозміні короткої ротації: кваліфікаційна робота. Львів. 2024. 72 с. |
Короткий огляд (реферат): | Наведено результати польового дослідження впродовж 2023-2024 рр. на темно-сірому опідзоленому грубопилуватому важкосуглинковому ґрунті у с. Забір'я Жовківського р-ну Львівської обл. Для отримання понад 3,5 т/га зерна гороху сорту Отаман культуру найдоцільніше у сівозміні короткої ротації розміщувати за цінністю попередників у такій послідовності: 1) пшениця озима, 2) картопля, 3) буряки цукрові. Після соняшнику і гороху повторного вирощування висівати горох недоцільно, оскільки врожайність зменшується відповідно на 40,6 і 48,9% порівняно до контролю (пшениця озима). За усіма показниками технологічного характеру попередник гороху пшениця озима (контроль) мав перевагу. Відповідно і за економічними показниками цей варіант переважає інші. Тут за найвищої врожайності отримано й найвищі вартість продукції (28810 грн.), чистий прибуток (9530 грн.) та низьку собівартість (529,7 грн./ц), а також найвищий коефіцієнт енергетичної ефективності (Кее) − 4,22. |
Опис: | Спеціальність 201 «Агрономія» |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2411 |
Розташовується у зібраннях: | ОС «Магістр» / Master's degree |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Melnyk_mag.pdf | Кваліфікаційна робота | 1,08 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.