Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2404
Назва: | Формування врожайності ріпаку озимого залежно від строків сівби |
Інші назви: | Formation of winter rapeseed yield depending on sowing dates |
Автори: | Городецький, Владислав Ігорович |
Ключові слова: | ріпак озимий winter rapeseed строк сівби sowing time врожайність productivity |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ |
Бібліографічний опис: | Городецький В. І. Формування врожайності ріпаку озимого залежно від строків сівби: кваліфікаційна робота. Львів,2024. 88 с. |
Короткий огляд (реферат): | Розглядаються особливості інтенсивної технології вирощування озимого ріпаку гібриду Домінатор в умовах західного Лісостепу . Враховано вимоги захисту довкілля від забруднення агрохімікатами. Наведені результати польових досліджень з вивчення строків сівби озимого ріпаку. Виявлено, що оптимальний строк сівби озимого ріпаку припадає на період з 25 по 30 серпня, урожайність на цих варіантах найвища і становить відповідно 43,2 ц/га та 44,0 ц/га. Цей строк сівби обґрунтовується результатами фенологічних спостережень, показниками структури врожаю, зокрема такими як польова схожість, зимостійкість рослин, густота рослин перед збиранням, виживання ріпаку за вегетаційний період, елементами структури врожаю, розрахунками економічної та енергетичної ефективності. За сівби 25 і 30 серпня одержано найвищі показники економічної ефективності, зокрема чистий дохід становить, відповідно 58 525 грн і 60 305 грн з 1 га, а рівень рентабельності 155% та 159% . Коефіцієнт енергетичної ефективності на цих варіантах теж найвищий – 2,9. |
Опис: | Спеціальність 201 «Агрономія» |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2404 |
Розташовується у зібраннях: | ОС «Магістр» / Master's degree |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Horodetskyi_mag.pdf | Кваліфікаційна робота | 2,7 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.