Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2399
Title: Формування врожайності гороху залежно від рівня мінерального живлення
Other Titles: Pea yield formation depending on the level of mineral nutrition
Authors: Романюк, Віталій Олександрович
Keywords: горох
pea
мінеральне живлення
mineral nutrition
мікроелементи
trace elements
структура врожаю
crop structure
Issue Date: 2024
Publisher: ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ
Citation: Романюк В.О. Формування врожайності гороху залежно від рівня мінерального живлення: кваліфікаційна робота. Львів,2024. 88 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота виконувалась на протязі 2023-2024 рр. Предметом досліджень було встановлення впливу на ріст, розвиток та формування врожаю гороху елементів живлення та їх поєднання. Об’єктом досліджень в наших дослідах являвся середньостиглий сорт гороху Оплот. В процесі проведених досліджень встановлено, що великий вплив на врожайність гороху мають не лише макроелементи - N, P, K , а також і мікроелементи - Mg, S. Саме тому найбільшу врожайність гороху ми отримали при внесені усіх цих елементів на п’ятому варіанті досліду – 36,7 ц/га. У зв’язку з високою вартістю добрив, отримана надвишка врожаю від внесення фосфорних і калійних добрив не перекриває додаткові затрати на внесення цих добрив. Саме тому рівень рентабельності виробництва на другому варіанті досліду менший ніж на контролі незважаючи на те, що врожайність гороху більша. Найвищий рівень рентабельності виробництва отриманий на п'ятому варіанті досліду, де вносили Р60К60+N60+S30+Mg20, тут він становить 40,5%. На цьому варіанті отримано і найбільший чистий дохід -13754 грн.
Description: Спеціальність 201 «Агрономія»
URI: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2399
Appears in Collections:ОС «Магістр» / Master's degree

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Romaniuk_mag.pdfКваліфікаційна робота1,23 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.