Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2398
Title: Формування врожайності сої залежно від строків сівби
Other Titles: Formation of soybean yield depending on sowing dates
Authors: Зубик, Іван Михайлович
Keywords: соя
soy
строк сівби
sowing time
структура врожаю
crop structure
вміст білку
protein content
Issue Date: 2024
Publisher: ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ
Citation: Зубик І.М. Формування врожайності сої залежно від строків сівби: кваліфікаційна робота. Львів,2024. 83 с.
Abstract: Досліди за темою роботи проводили з двома ультрараніми сортами: Моцарт та Княжна. Сівбу проводили у три строки: ранній (ІІІ декада квітня) – контроль; оптимальний (І декада травня) і пізній (ІІ декада травня). Метою наших досліджень було вивчити вплив строків сівби на формування врожайності та якості зерна ранньостиглими сортами сої. Об’єктом досліджень були процеси росту, розвитку та формування врожайності залежно від строку сівби сої. В процесі проведених досліджень нами встановлено, що при сівбі сорту Моцарт найбільша кількість насінин на одній рослині формувалися за сівби в оптимальний строк, тобто в першій декаді травня. На цьому варіанті на одній рослині в середньому формувалось 35,4 насінин. При вирощуванні сорту Княжна, найбільша кількість насінин на одній рослині формувалася за раннього строку сівби - 39,2 і найменша кількість формувалася при сівбі у пізній строк, в другій декаді травня - 37,6 насінин на одну рослину. Найбільшу врожайність ми отримали на другому варіанті досліду, де сою висівали в першій декаді травня. Врожайність сорту Моцарт на цьому варіанті становила 32,6 ц/га, а сорту Княжна -26,1 ц/га
Description: Спеціальність 201 «Агрономія»
URI: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2398
Appears in Collections:ОС «Магістр» / Master's degree

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Zubyk_mag.docxКваліфікаційна робота763,05 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.