Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2339
Назва: Формування врожайності тритикале залежно від  удобрення.
Інші назви: Triticale productivity formation depending on the fertilisation system
Автори: Мандзяк, Віталій Орестович
Ключові слова: тритикале
triticale
добрива
fertilizer
врожайність
yield
продуктивність
productivity
Дата публікації: 2024
Видавництво: ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ
Бібліографічний опис: Мандзяк В.О. Формування врожайності тритикале залежно від удобрення.: кваліфікаційна робота. Львів. 2024. 80 с.
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі представлені результати досліджень з вивчення формування врожайності тритикале залежно від удобренняі впродовж 2023 – 2024 рр. Забезпечення населення високоякісним продовольством і кормами є одним з найважливіших завдань сучасної агропромисловості. Зростання населення планети посилює актуальність цього питання, оскільки вимагає постійного збільшення виробництва сільськогосподарської продукції. Тритикале, як нова зернова культура з високою врожайністю та якістю зерна, має великий потенціал для вирішення цієї проблеми. За результатами проведених досліджень, внесення мінеральних добрив у нормі N105Р90К90 забезпечило найкращі параметри продуктивності сорту тритикале Котигорошко: маса зерна з 1 рослини становила 3,68 г, маса 1000 насінин - 47,5 г. Застосування мінерального удобрення у нормі N105Р90К90 спричинило зростання рівню урожайності майже удвічі. Серед досліджуваних сортів, найвищий показник урожайності забезпечив сорт Котигорошко: за контролю 3,81 т/га, за удобрення нормою мінеральних добрив N105Р90К90 – 7,89 т/га.
Опис: Спеціальність 201 «Агрономія»
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2339
Розташовується у зібраннях:ОС «Магістр» / Master's degree

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Mandzyak V..pdfКваліфікаційна робота1,54 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.