Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2334
Назва: Формування врожайності пшениці ярої залежно від рівнів удобрення.
Інші назви: Formation of spring wheat yield depending on fertilizer levels
Автори: Драган, Роман Романович
Ключові слова: пшениця яра
spring wheat
рівні удобрення
fertilizer levels
добрива
fertilizers
ріст і розвиток
growth and development
Дата публікації: 2024
Видавництво: ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ
Бібліографічний опис: Драган Р. Р. Формування врожайності пшениці ярої залежно від рівнів удобрення: кваліфікаційна робота. Львів. 2024. 78 с.
Короткий огляд (реферат): В умовах Львівської області на дослідному полі кафедри технологій у рослинництві Львівського НУП впродовж 2023 – 2024 років проводилися дослідження з вивчення впливу рівнів удобрення на ріст, розвиток і врожайність пшениці ярої сорту Олександра. Результати досліджень показали, що внесення азотних добрив в нормі N135 на фоні Р60К90 за вирощування пшениці ярої сприяє збільшенню порівняно до контролю без добрив: продуктивних стебел на 64,9 %, кількості зерен в колосі на 40,3 %, масі зерен в колоску на 31,7 %. За даного рівня удобрення було отримано в середньому за два роки врожайність зерна 6,01 т/га, що на 131,1 % більше варіанту без добрив. При цьому збільшилася маса 1000 зерен до 46,8 г, вміст білку в зерні до 13,8 %, а сирої клейковини – до 30,6%. Вирощування пшениці ярої після сої за рівня удобрення в нормі N135Р60К90 забезпечило за рівня рентабельності 56,8 % прибуток 19163 грн./га. Коефіцієнт енергетичної ефективності був також найвищим і становив 2,07 тоді як на контрольному варіанті лише 1,32. Ключові слова: пшениця яра, рівні удобрення
Опис: Спеціальність 201 «Агрономія»
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2334
Розташовується у зібраннях:ОС «Магістр» / Master's degree

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Drahan_mag.pdfКваліфікаційна робота946,5 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.