Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2334
Title: | Формування врожайності пшениці ярої залежно від рівнів удобрення. |
Other Titles: | Formation of spring wheat yield depending on fertilizer levels |
Authors: | Драган, Роман Романович |
Keywords: | пшениця яра spring wheat рівні удобрення fertilizer levels добрива fertilizers ріст і розвиток growth and development |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ |
Citation: | Драган Р. Р. Формування врожайності пшениці ярої залежно від рівнів удобрення: кваліфікаційна робота. Львів. 2024. 78 с. |
Abstract: | В умовах Львівської області на дослідному полі кафедри технологій у рослинництві Львівського НУП впродовж 2023 – 2024 років проводилися дослідження з вивчення впливу рівнів удобрення на ріст, розвиток і врожайність пшениці ярої сорту Олександра. Результати досліджень показали, що внесення азотних добрив в нормі N135 на фоні Р60К90 за вирощування пшениці ярої сприяє збільшенню порівняно до контролю без добрив: продуктивних стебел на 64,9 %, кількості зерен в колосі на 40,3 %, масі зерен в колоску на 31,7 %. За даного рівня удобрення було отримано в середньому за два роки врожайність зерна 6,01 т/га, що на 131,1 % більше варіанту без добрив. При цьому збільшилася маса 1000 зерен до 46,8 г, вміст білку в зерні до 13,8 %, а сирої клейковини – до 30,6%. Вирощування пшениці ярої після сої за рівня удобрення в нормі N135Р60К90 забезпечило за рівня рентабельності 56,8 % прибуток 19163 грн./га. Коефіцієнт енергетичної ефективності був також найвищим і становив 2,07 тоді як на контрольному варіанті лише 1,32. Ключові слова: пшениця яра, рівні удобрення |
Description: | Спеціальність 201 «Агрономія» |
URI: | https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2334 |
Appears in Collections: | ОС «Магістр» / Master's degree |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Drahan_mag.pdf | Кваліфікаційна робота | 946,5 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.