Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2318
Назва: Формування продуктивності вівса залежно від сорту
Інші назви: Formation of oat productivity depending on the variety.
Автори: Яворський, Богдан Ігорович
Ключові слова: овес
oats
сорт
variety
врожайність
yield
білок
protein
Дата публікації: 2024
Видавництво: ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ
Бібліографічний опис: Яворський Б. І. Формування продуктивності вівса залежно від сорту: кваліфікаційна робота. Львів. 2024. 72 с.
Короткий огляд (реферат): В умовах Львівської області Стрийського району впродовж 2023 – 2024 років проводилися дослідження з вивчення особливостей формування продуктивності сортів вівса. Об’єктом досліджень були сорти вівса: Айворі, Бусол, Закат та Деснянський за рівня удобрення N120Р40К80. У результаті проведених досліджень встановлено, що в умовах Львівської області на сірих лісових ґрунтах найдоцільніше вирощувати сорти Айворі та Бусол оскільки найвищу врожайність забезпечив сорт Бусол – 4,74 т/га, що є в порівнянні до сорту Деснянський більше на 1,07 т/га (з найнижчим показником врожайності, 3,67 т/га) та на 0,24 т/га більше від сорту Айворі (4,50 т/га). Сорт Закат сформував урожайність зерна вівса на рівні 4,18 т/га. Найвищий вміст білка в насінні мали сорти Айворі та Бусол 14,90 % та 14,66%. А найнижчим даний показник був у сорту Деснянський 13,58 %. Найврожайніший сорт Бусол забезпечив вміст жиру на рівні 4,13 %. За проведеними розрахунками, вищі показники жиру забезпечили сорти Закат – 4,67%, Деснянський 3,79 %, найнижчим був вміст у сорту Айворі 3,51 %.
Опис: Спеціальність 201 «Агрономія»
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2318
Розташовується у зібраннях:ОС «Магістр» / Master's degree

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Yavors〓kyy_mag.pdfКваліфікаційна робота1,21 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.