Link lub cytat.
https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2318
Tytuł: | Формування продуктивності вівса залежно від сорту |
Inne tytuły: | Formation of oat productivity depending on the variety. |
Autorzy: | Яворський, Богдан Ігорович |
Słowa kluczowe: | овес oats сорт variety врожайність yield білок protein |
Data wydania: | 2024 |
Wydawca: | ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ |
Cytat: | Яворський Б. І. Формування продуктивності вівса залежно від сорту: кваліфікаційна робота. Львів. 2024. 72 с. |
Abstract: | В умовах Львівської області Стрийського району впродовж 2023 – 2024 років проводилися дослідження з вивчення особливостей формування продуктивності сортів вівса. Об’єктом досліджень були сорти вівса: Айворі, Бусол, Закат та Деснянський за рівня удобрення N120Р40К80. У результаті проведених досліджень встановлено, що в умовах Львівської області на сірих лісових ґрунтах найдоцільніше вирощувати сорти Айворі та Бусол оскільки найвищу врожайність забезпечив сорт Бусол – 4,74 т/га, що є в порівнянні до сорту Деснянський більше на 1,07 т/га (з найнижчим показником врожайності, 3,67 т/га) та на 0,24 т/га більше від сорту Айворі (4,50 т/га). Сорт Закат сформував урожайність зерна вівса на рівні 4,18 т/га. Найвищий вміст білка в насінні мали сорти Айворі та Бусол 14,90 % та 14,66%. А найнижчим даний показник був у сорту Деснянський 13,58 %. Найврожайніший сорт Бусол забезпечив вміст жиру на рівні 4,13 %. За проведеними розрахунками, вищі показники жиру забезпечили сорти Закат – 4,67%, Деснянський 3,79 %, найнижчим був вміст у сорту Айворі 3,51 %. |
Opis: | Спеціальність 201 «Агрономія» |
URI: | https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2318 |
Występuje w kolekcjach: | ОС «Магістр» / Master's degree |
Pliki tej pozycji:
Plik | Opis | Wielkość | Format | |
---|---|---|---|---|
Yavors〓kyy_mag.pdf | Кваліфікаційна робота | 1,21 MB | Adobe PDF | Przeglądanie/Otwarcie |
Pozycje DSpace są chronione prawami autorskimi