Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2318
Title: Формування продуктивності вівса залежно від сорту
Other Titles: Formation of oat productivity depending on the variety.
Authors: Яворський, Богдан Ігорович
Keywords: овес
oats
сорт
variety
врожайність
yield
білок
protein
Issue Date: 2024
Publisher: ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ
Citation: Яворський Б. І. Формування продуктивності вівса залежно від сорту: кваліфікаційна робота. Львів. 2024. 72 с.
Abstract: В умовах Львівської області Стрийського району впродовж 2023 – 2024 років проводилися дослідження з вивчення особливостей формування продуктивності сортів вівса. Об’єктом досліджень були сорти вівса: Айворі, Бусол, Закат та Деснянський за рівня удобрення N120Р40К80. У результаті проведених досліджень встановлено, що в умовах Львівської області на сірих лісових ґрунтах найдоцільніше вирощувати сорти Айворі та Бусол оскільки найвищу врожайність забезпечив сорт Бусол – 4,74 т/га, що є в порівнянні до сорту Деснянський більше на 1,07 т/га (з найнижчим показником врожайності, 3,67 т/га) та на 0,24 т/га більше від сорту Айворі (4,50 т/га). Сорт Закат сформував урожайність зерна вівса на рівні 4,18 т/га. Найвищий вміст білка в насінні мали сорти Айворі та Бусол 14,90 % та 14,66%. А найнижчим даний показник був у сорту Деснянський 13,58 %. Найврожайніший сорт Бусол забезпечив вміст жиру на рівні 4,13 %. За проведеними розрахунками, вищі показники жиру забезпечили сорти Закат – 4,67%, Деснянський 3,79 %, найнижчим був вміст у сорту Айворі 3,51 %.
Description: Спеціальність 201 «Агрономія»
URI: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2318
Appears in Collections:ОС «Магістр» / Master's degree

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Yavors〓kyy_mag.pdfКваліфікаційна робота1,21 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.