Link lub cytat. https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2314
Tytuł: Формування врожайності зерна гречки залежно від способу сівби та норми висіву
Inne tytuły: Buckwheat grain yield formation depending on the sowing method and seeding rate
Autorzy: Проць, Орест Володимирович
Słowa kluczowe: гречка,
buckwheat,
спосіб сівби,
sowing method,
норма висіву,
sowing rate,
структура врожаю
crop structure
Data wydania: 2024
Wydawca: ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ
Cytat: Проць О.В. Формування врожайності зерна гречки залежно від способу сівби та норми висіву: кваліфікаційна робота. Львів. 2024. 89 с.
Abstract: Польовий дослід проводили з районованим сортом гречки Роксолана упродовж 2023-2024 рр. в умовах Західного Лісостепу Львівської області Шептицького району. Передбачалось вивчити реакцію гречки сорту Роксолана на окремі параметри сівби. Для реалізації поставленої мети проводили спостереження щодо впливу способів сівби і норм висіву на проходження періоду вегетації гречки, на особливості формування біометричних показників рослин гречки, формування елементів структури врожаю та його рівень, якісні показники зерна, а також економічну ефективність та енергетичну оцінку. За результатами дворічних досліджень встановлено, що на чорноземі карбонатному Шептицького району оптимальний фітосанітарний стан агроценозу гречки створюється за сівби звичайним рядковим способом нормою висіву 4,5 млн/га схожих насінин. На цьому варіанті формувались кращі показники структури врожаю, що забезпечило максимальну реалізацію генетичного потенціалу сорту Роксолана на рівні 22,7 ц/га. Це забезпечило умовно чистий прибуток 18295 грн/га, собівартість 1 ц зерна 444 грн та рівень рентабельності 181%. На цьому варіанті спостерігався і найвищий коефіцієнт енергетичної ефективності – 3,92.
Opis: Спеціальність 201 «Агрономія»
URI: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2314
Występuje w kolekcjach:ОС «Магістр» / Master's degree

Pliki tej pozycji:
Plik Opis WielkośćFormat 
Prots_mag.PDF.pdfКваліфікаційна робота1,19 MBAdobe PDFPrzeglądanie/Otwarcie


Pozycje DSpace są chronione prawami autorskimi