Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2299
Название: Удосконалення технології застосування гербіцидів при вирощуванні картоплі
Другие названия: Improving the technology of using herbicides in potato growing
Авторы: Оратівський, Іван Сергійович
Ключевые слова: картопля
potato
гербіциди
herbicides
забур’яненість
weediness
біометричні показники
biometric indicators
урожайність
productivity
Дата публикации: 2024
Издательство: Львівський національний університет природокористування
Библиографическое описание: Оратівський І.С. Удосконалення технології застосування гербіцидів при вирощуванні картоплі: кваліфікаційна робота. Дубляни, 2024. 77 с.
Краткий осмотр (реферат): У ґрунтово-кліматичних умовах Львівської області Львівського району, на полі ТзОВ «******************************», виконано дослідження з вивчення схем захисту картоплі від бур’янів з використанням гербіцидів. Вивчали варіант внесення основних діючих речовин та їх комбінацій: метрибузин, пендиметалін, прометрин, метолахлор, кломазон. Дослідження провели на сорті Мелоді. Ґрунт дослідної ділянки – дерново-карбонатний. На підставі проведених дворічних досліджень 2023-2024 рр. встановлено, що завдяки внесенню бакової суміші метрибузину з кломазоном повітряно-суха маса бур’янів перед збиранням картоплі становила 48 г/м2, або майже у 12 раз меншою ніж на контролі. Найбільшою залишається маса у варіанті, де вносили пендиметалін – 83 г/м2. Існує висока кореляційна залежність між забур’яненням картоплі і її урожайністю. Доведено, що максимальний ефект на врожай бульб є після застосування метрибузин (1,0 л/га)+ кломазон (0,2 л/га) – 392 ц/га, що на 76,0 ц/га більше порівняно з ділянкою без застосування гербіцидів. На 12,5 ц/га знизилась продуктивність картоплі, якщо застосовувати бакову суміш ґрунтових гербіцидів прометрин+метолахлор. Найвищу вартість валової продукції (666400 грн), умовно - чистий прибуток (472850 грн/га), рівень рентабельності (244,3%), коефіцієнт енергетичної ефективності (2,35) отримано також у варіанті з внесенням метрибузин+кломазон.
Описание: Спеціальність 201 «Агрономія»
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2299
Располагается в коллекциях:ОС «Магістр» / Master's degree

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ORATIVSKYI_mag.pdfКваліфікаційна робота2,7 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.