Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2298
Назва: Удосконалення основного обробітку ґрунту за вирощування ячменю в умовах Волинської області
Інші назви: Improving the main tillage for barley cultivation in the Volyn region
Автори: Киричук, Дмитро Вікторович
Ключові слова: ячмінь озимий
winter barley
обробіток ґрунту
tillage
оранка
plowing
родючість ґрунту
soil fertility
урожайність
productivity
Дата публікації: 2024
Видавництво: Львівський національний університет природокористування
Бібліографічний опис: Киричук Д. В. Удосконалення основного обробітку ґрунту за вирощування ячменю в умовах Волинської області: кваліфікаційна робота. Дубляни, 2024. 76 с.
Короткий огляд (реферат): У ґрунтово-кліматичних умовах Волинської області Луцького району на полі приватно орендного сільського господарства «*******» наведено дослідження з вивчення ефективності заходів основного обробітку ґрунту на основні показники родючості ґрунту та продуктивність ячменю озимого. Дослідження виконали на сірому лісовому ґрунті легкого гранулометричного складу. Порівнювали традиційний полицевий обробіток на глибину 20-22 см та 12-14 см, диско-чизельний обробіток на 16-18 см та дискування на 6-8 см. Максимальний приріст урожаю отримали на ділянках де використали комбінований обробіток. Завдяки покращенню у цьому варіанті водно-фізичних властивостей надвишка урожаю становили 2 ц/га, або майже 3 %. А різниця між поверхневим обробітком і диско-чизельним становила 4,2 ц/га, або 6,1% і є достовірною. Рівень рентабельності виробництва зростає до 113%, вартість зерна з 1 га становить 56700 грн, собівартість вирощування – 380 грн, а прибуток 30 тис. грн. Порівняно з диско-чизельним обробітком прибуток після поверхневого обробітку є меншим на 2600 грн/га.
Опис: Спеціальність 201 «Агрономія»
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2298
Розташовується у зібраннях:ОС «Магістр» / Master's degree

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kirychuk_mag.pdfКваліфікаційна робота1,25 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.