Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2155
Title: Тенденції та перспективи розвитку гастрономічного туризму в Україні Trends and Prospects for the Development of Gastronomic Tourism in Ukraine
Other Titles: Trends and Prospects for the Development of Gastronomic Tourism in Ukraine
Authors: Патроник, Олександр Русланович
Keywords: кулінарні традиції
culinary traditions
гастрономія
gastronomy
гастрономічний туризм
gastronomic tourism
кулінарний майстер-клас
culinary master class
гастрономічний тур
gastronomic tour
гастрономічний фестиваль
gastronomic festival
Issue Date: 2024
Publisher: Львівський національний університет природокористування
Citation: Патроник О. Р. «Тенденції та перспективи розвитку гастрономічного туризму в Україні». Кваліфікаційна робота за спеціальністю 242 Туризм і рекреація. Львів: ЛНУП, 2024. 75 с.
Abstract: АНОТАЦІЯ У кваліфікаційній роботі розглянуто зміст основних понять та етапи розвитку гастрономічного туризму, також зазначено основні напрямки діяльності, роль гастрономічного туризму на ринку туристичних послуг та переваги розвитку гастрономічного туризму в Україні. Подано методологічні аспекти наукових досліджень тенденцій та перспектив розвитку гастрономічного туризм в Україні. Проаналізовано особливості потенціалу розвитку гастрономічного туризму в Україні та за її межами, цільову аудиторію відвідувачів та найбільш привабливі об’єкти гастрономічного туризму. Надано загальну оцінку тенденцій розвитку гастрономічних фестивалів та гастротурів в регіонах України. Також у роботі наведено приклади гастрономічних фестивалів та гастрономічних турів, які користуються популярністю серед туристів. На основі результатів досліджень у кваліфікаційній роботі визначено актуальні проблеми становлення та розвитку гастрономічного туризму в Україні, визначено нові можливості та перспективи розвитку гастрономічного туризму у післявоєнний період в Україні. ANNOTATION The qualification work considers the content of the basic concepts and stages of development of gastronomic tourism, also indicates the main areas of activity, the role of gastronomic tourism in the market of tourist services and the benefits of gastronomic tourism development in Ukraine. The methodological aspects of scientific research on trends and prospects for the development of gastronomic tourism in Ukraine are presented. The peculiarities of the potential for the development of gastronomic tourism in Ukraine and abroad, the target audience of visitors and the most attractive objects of gastronomic tourism are analyzed. A general assessment of the trends in the development of gastronomic festivals and gastronomic tours in the regions of Ukraine is provided. The paper also provides examples of gastronomic festivals and gastronomic tours that are popular among tourists. Based on the results of the research, the qualification work identifies the current problems of the formation and development of gastronomic tourism in Ukraine, identifies new opportunities and prospects for the development of gastronomic tourism in the post-war period in Ukraine.
Description: 242 Туризм і рекреація
URI: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2155
Appears in Collections:ОС «Магістр» / Master's degree

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кваліфікаційна робота Патроник О..pdf1,64 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.