Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2128
Назва: Вивчення сортів озимої пшениці за господарсько-цінними ознаками в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Агро-Лан» у Львівській області.
Інші назви: Study of winter wheat sorts according to economically valuable traits in the conditions of the "Ahro-Lan" limited liability company in the Lviv region
Ключові слова: пшениця озима
winter wheat
сорт
variety
цінні господарські показники
valuable economic indicators
вміст білка
protein content
стійкість до хвороб
стійкість до хвороб
Дата публікації: 2024
Видавництво: Львівський національний університет природокористування
Бібліографічний опис: Дзукаєв Н.Д. Вивчення сортів озимої пшениці за господарсько-цінними ознаками в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Агро-Лан» у Львівській області: магістерська робота. Львів, 2024. 68 с.
Короткий огляд (реферат): Упродовж 2023-2024 рр. були проведені дослідження з вивчення сортових особливостей пшениці озимої та впливу на основні цінні господарські показники кліматичних, ґрунтових та агротехнологічних умов вирощування на сірому опідзоленому ґрунті в умовах ТОВ «Агро-Лан» у Львівській області. Об’єкт дослідження – сорти озимої пшениці вітчизняної селекції Миронівська808, Юлія, Паллада, Атлант та закономірності прояву основних цінних господарських показників в умовах господарства. Предмет дослідження – оцінка цінних господарських показників нових сортів озимої пшениці, їх здатності до адаптації в умовах Західного Лісостепу, а також визначення ефективності їхнього використання для підвищення врожайності та покращення економічних показників господарства. За результатами дворічних досліджень встановлено, що найбільшу врожайність озимої пшениці отримали сорти Юлія та Подолянка, які дали 6,3 т/га та 6,5 т/га відповідно, з приростом до контролю 1,8-2,1 т/га. Сорт Атлант показав найкращі показники якості зерна, з вмістом білка 14 %. Сорти Атлант також продемонстрував високу стійкість до основних хвороб( на рівні 7-9 балів), зокрема до іржі та фузаріозу, що сприяло збереженню врожаю і зниженню потреби в хімічних обробках.
Опис: Спеціальність 201 Агрономія
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2128
Розташовується у зібраннях:ОС «Магістр» / Master's degree

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Dzukayev_mag.pdfКваліфікаційна робота2,08 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.