Link lub cytat.
https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2128
Tytuł: | Вивчення сортів озимої пшениці за господарсько-цінними ознаками в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Агро-Лан» у Львівській області. |
Inne tytuły: | Study of winter wheat sorts according to economically valuable traits in the conditions of the "Ahro-Lan" limited liability company in the Lviv region |
Słowa kluczowe: | пшениця озима winter wheat сорт variety цінні господарські показники valuable economic indicators вміст білка protein content стійкість до хвороб стійкість до хвороб |
Data wydania: | 2024 |
Wydawca: | Львівський національний університет природокористування |
Cytat: | Дзукаєв Н.Д. Вивчення сортів озимої пшениці за господарсько-цінними ознаками в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Агро-Лан» у Львівській області: магістерська робота. Львів, 2024. 68 с. |
Abstract: | Упродовж 2023-2024 рр. були проведені дослідження з вивчення сортових особливостей пшениці озимої та впливу на основні цінні господарські показники кліматичних, ґрунтових та агротехнологічних умов вирощування на сірому опідзоленому ґрунті в умовах ТОВ «Агро-Лан» у Львівській області. Об’єкт дослідження – сорти озимої пшениці вітчизняної селекції Миронівська808, Юлія, Паллада, Атлант та закономірності прояву основних цінних господарських показників в умовах господарства. Предмет дослідження – оцінка цінних господарських показників нових сортів озимої пшениці, їх здатності до адаптації в умовах Західного Лісостепу, а також визначення ефективності їхнього використання для підвищення врожайності та покращення економічних показників господарства. За результатами дворічних досліджень встановлено, що найбільшу врожайність озимої пшениці отримали сорти Юлія та Подолянка, які дали 6,3 т/га та 6,5 т/га відповідно, з приростом до контролю 1,8-2,1 т/га. Сорт Атлант показав найкращі показники якості зерна, з вмістом білка 14 %. Сорти Атлант також продемонстрував високу стійкість до основних хвороб( на рівні 7-9 балів), зокрема до іржі та фузаріозу, що сприяло збереженню врожаю і зниженню потреби в хімічних обробках. |
Opis: | Спеціальність 201 Агрономія |
URI: | https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2128 |
Występuje w kolekcjach: | ОС «Магістр» / Master's degree |
Pliki tej pozycji:
Plik | Opis | Wielkość | Format | |
---|---|---|---|---|
Dzukayev_mag.pdf | Кваліфікаційна робота | 2,08 MB | Adobe PDF | Przeglądanie/Otwarcie |
Pozycje DSpace są chronione prawami autorskimi