Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2128
Title: Вивчення сортів озимої пшениці за господарсько-цінними ознаками в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Агро-Лан» у Львівській області.
Other Titles: Study of winter wheat sorts according to economically valuable traits in the conditions of the "Ahro-Lan" limited liability company in the Lviv region
Keywords: пшениця озима
winter wheat
сорт
variety
цінні господарські показники
valuable economic indicators
вміст білка
protein content
стійкість до хвороб
стійкість до хвороб
Issue Date: 2024
Publisher: Львівський національний університет природокористування
Citation: Дзукаєв Н.Д. Вивчення сортів озимої пшениці за господарсько-цінними ознаками в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Агро-Лан» у Львівській області: магістерська робота. Львів, 2024. 68 с.
Abstract: Упродовж 2023-2024 рр. були проведені дослідження з вивчення сортових особливостей пшениці озимої та впливу на основні цінні господарські показники кліматичних, ґрунтових та агротехнологічних умов вирощування на сірому опідзоленому ґрунті в умовах ТОВ «Агро-Лан» у Львівській області. Об’єкт дослідження – сорти озимої пшениці вітчизняної селекції Миронівська808, Юлія, Паллада, Атлант та закономірності прояву основних цінних господарських показників в умовах господарства. Предмет дослідження – оцінка цінних господарських показників нових сортів озимої пшениці, їх здатності до адаптації в умовах Західного Лісостепу, а також визначення ефективності їхнього використання для підвищення врожайності та покращення економічних показників господарства. За результатами дворічних досліджень встановлено, що найбільшу врожайність озимої пшениці отримали сорти Юлія та Подолянка, які дали 6,3 т/га та 6,5 т/га відповідно, з приростом до контролю 1,8-2,1 т/га. Сорт Атлант показав найкращі показники якості зерна, з вмістом білка 14 %. Сорти Атлант також продемонстрував високу стійкість до основних хвороб( на рівні 7-9 балів), зокрема до іржі та фузаріозу, що сприяло збереженню врожаю і зниженню потреби в хімічних обробках.
Description: Спеціальність 201 Агрономія
URI: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2128
Appears in Collections:ОС «Магістр» / Master's degree

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Dzukayev_mag.pdfКваліфікаційна робота2,08 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.