Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2085
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorСтоцько, Олег Андрійович-
dc.date.accessioned2025-01-14T10:11:32Z-
dc.date.available2025-01-14T10:11:32Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationСтоцько О. А. Господарсько-біологічна оцінка гібридів капусти брюсельської. Кваліфікаційна робота. Львів, 2024, 86 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/2085-
dc.descriptionОПП «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство» РВО «магістр»uk_UA
dc.description.abstractПротягом 2023 – 2024 рр. в умовах приватного агропромислового підприємства «Обрій» на темно-сірих опідзолених ґрунтах проводили дослідження з вивчення господарсько-біологічної оцінки гібридів капусти брюсельської іноземної селекції. Предметом дослідження були гібриди капусти брюсельської: 1) Абакус F1 (контроль); 2) Профітус F1; 3) Ірен F1; 4) Долорес F1; 5) Франклін F1. Встановлено, що маса головочок з однієї рослини капусти брюсельської становила: Абакус F1 – 574 г, Профітус F1– 850 г, Ірен F1 – 664 г, Долорес F1 – 452 г, Франклін F1 – 511 г. Найвищу врожайність товарних головочок капусти брюсельської забезпечив гібрид Профітус F1 (24,1 т/га) та Ірен F1 (19,0 т/га). Визначено, що найвища товарність була в гібриду Профітус F1 – 96% та гібриду Ірен F1 – 94%. Найкращі якісні біохімічні показники товарної продукції капусти брюсельської забезпечили гібриди голландської селекції – Ірен F1 та Профітус F1, які характеризувалися високим вмістом сухої речовини (16,5 і 18,4%), сумою цукрів (5,3 і 5,5%), вітаміном С (143,8 та 151,5 мг/100 г), білку (7,3 і 7,5%), а також найменшим вмістом нітратів в головочках (74 і 67 мг/кг сирої речовини). Найвищий чистий прибуток (1085705 та і 840940 грн.), рівень рентабельності (180,6 і 172,0%) та коефіцієнт біоенергетичної ефективності (1,88 та 1,75) одержали за вирощування гібридів капусти брюсельської Профітус F1 та Ірен F1. During 2023 – 2024, research was conducted at the private agricultural enterprise «Obriy» on dark gray podzolic soils to study the economic and biological evaluation of Brussels sprouts hybrids of foreign selection. The subject of the study was Brussels sprouts hybrids: 1) Abacus F1 (control); 2) Profitus F1; 3) Irene F1; 4) Dolores F1; 5) Franklin F1. It was found that the weight of heads from one Brussels sprout plant was: Abacus F1 – 574 g, Profitus F1 – 850 g, Irene F1 – 664 g, Dolores F1 – 452 g, Franklin F1 – 511 g. The highest yield of marketable heads of Brussels sprouts was provided by the hybrid Profitus F1 (24.1 t/ha) and Irene F1 (19.0 t/ha). It was determined that the highest marketability was in the Profitus F1 hybrid – 96% and the Irene F1 hybrid - 94%. The best qualitative biochemical parameters of Brussels sprouts were provided by hybrids of Dutch selection – Irene F1 and Profitus F1, which were characterized by high dry matter content (16.5 and 18.4%), total sugars (5.3 and 5.5%), vitamin C (143.8 and 151.5 mg/100 g), protein (7.3 and 7.5%), and the lowest nitrate content in the heads (74 and 67 mg/kg of raw material). The highest net profit (1085705 and 840940 uah), profitability (180.6 and 172.0%) and bioenergy efficiency coefficient (1.88 and 1.75) were obtained for the cultivation of Brussels sprouts hybrids Profitus F1 and Irene F1.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherЛьвівський національний університет природокористуванняuk_UA
dc.subjectкапуста брюсельськаuk_UA
dc.subjectbrussels sproutsuk_UA
dc.subjectгібридuk_UA
dc.subjecthybriduk_UA
dc.subjectурожайністьuk_UA
dc.subjectyielduk_UA
dc.subjectякістьuk_UA
dc.subjectqualityuk_UA
dc.subjectтоварністьuk_UA
dc.subjectmarketabilityuk_UA
dc.subjectекономічна ефективністьuk_UA
dc.subjecteconomic efficiencyuk_UA
dc.titleГосподарсько-біологічна оцінка гібридів капусти брюсельськоїuk_UA
dc.title.alternativeEconomic and biological evaluation of Brussels sprouts hybridsuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Располагается в коллекциях:ОС «Магістр» / Master's degree

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Stotsko_mag.pdfКваліфікаційна робота1,61 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.