Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1923
Title: Господарсько-біологічна оцінка сортів квасолі звичайної в умовах Львівщини
Other Titles: Economic and biological evaluation of common bean varieties in Lviv region
Authors: Матірний, Олександр Сергійович
Keywords: квасоля звичайна
common bean
сорт
variety
урожайність
yield
біохімічний склад
biochemical composition
Issue Date: 2024
Publisher: Львівський національний університет природокористування
Citation: Матірний О. С. Господарсько-біологічна оцінка сортів квасолі звичайної в умовах Львівщини. Львів, 2024. 79 с.
Abstract: Метою досліджень було вивчення ефективності сортів квасолі звичайної для одержання високого врожаю з доброю якістю продукції в умовах Львівщини. На основі проведених досліджень встановлено, що сорт Перлина показав найвищі показники врожайності (3,0 т/га), економічної ефективності (125,7% рентабельності) та якісних характеристик насіння, що підтверджує його доцільність для вирощування в умовах Західного Лісостепу України. During 2023-2024, research was conducted in the Lviv region on dark gray podzolized medium loamy soils to study the economic and biological evaluation of common bean varieties of national selection. The purpose of the research was to study the effectiveness of common bean varieties for obtaining high yields with good product quality in the Lviv region. Based on the research, it was found that the Pearl variety showed the highest yields (3,0 t/ha), economic efficiency (125,7% profitability) and quality characteristics of seeds, which confirms its feasibility for cultivation in the Western Forest-Steppe of Ukraine.
Description: ОПП «Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство» РВО «магістр»
URI: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1923
Appears in Collections:ОС «Магістр» / Master's degree

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Matirnyi_mag.pdf.pdfКваліфікаційна робота1,66 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.