Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/170
Назва: Удосконалення системи удобрення у технології вирощування ячменю озимого на чорноземі опідзоленому Тернопільської області
Інші назви: Improvement of fertilization system in the technology of winter barley growing on the black podzolic soil in Ternopil region
Автори: Андрусишин, Сергій Петрович
Ключові слова: Ячмінь озимий
Winter barley
система удобрення
fertilization system
чорнозем опідзолений
black podzolic soil
урожайність
yield
якість
quality
Дата публікації: 2021
Видавництво: Львівський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Андрусишин С.П. Удосконалення системи удобрення у технології вирощування ячменю озимого на чорноземі опідзоленому Тернопільської області : магістерська робота. Львів. 2021. 86 с.
Короткий огляд (реферат): Дослідження проводили впродовж 2019-2021 років з метою удосконалення системи удобрення (визначення оптимальних норм внесення мінеральних добрив) ячменю озимого Монро на чорноземах опідзолених до рівня одержання стабільної врожайності та якості зерна в умовах Західного Лісостепу України у ТОВ «Мрія Фармінг Галичина» Козівського району Тернопільської області. Найвищу урожайність зерна 60,8 ц/га з приростом до контролю 18,0 ц/га одержали за внесення мінеральних добрив в нормі N17Р65К75 + N34 у підживлення. У цьому варіанті одержали найвищий вміст білка 10,9 % та найнижчий вміст крохмалю 61,1 %. Внесення мінеральних добрив в нормі N17Р65К75 + N34 у підживлення забезпечило отримання умовно чистого прибутку 16498 грн./га, рівня рентабельності 82,6%, окупність 1 грн. затрат на внесення добрив 2,8 грн. та коефіцієнт енергетичної ефективності 1,9.
Опис: Спеціальність 201 «Агрономія»
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/170
Розташовується у зібраннях:ОС «Магістр» / Master's degree

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Andrusyshyn_mag.pdfКваліфікаційна робота1,05 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.