Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/170
Title: | Удосконалення системи удобрення у технології вирощування ячменю озимого на чорноземі опідзоленому Тернопільської області |
Other Titles: | Improvement of fertilization system in the technology of winter barley growing on the black podzolic soil in Ternopil region |
Authors: | Андрусишин, Сергій Петрович |
Keywords: | Ячмінь озимий Winter barley система удобрення fertilization system чорнозем опідзолений black podzolic soil урожайність yield якість quality |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | Львівський національний аграрний університет |
Citation: | Андрусишин С.П. Удосконалення системи удобрення у технології вирощування ячменю озимого на чорноземі опідзоленому Тернопільської області : магістерська робота. Львів. 2021. 86 с. |
Abstract: | Дослідження проводили впродовж 2019-2021 років з метою удосконалення системи удобрення (визначення оптимальних норм внесення мінеральних добрив) ячменю озимого Монро на чорноземах опідзолених до рівня одержання стабільної врожайності та якості зерна в умовах Західного Лісостепу України у ТОВ «Мрія Фармінг Галичина» Козівського району Тернопільської області. Найвищу урожайність зерна 60,8 ц/га з приростом до контролю 18,0 ц/га одержали за внесення мінеральних добрив в нормі N17Р65К75 + N34 у підживлення. У цьому варіанті одержали найвищий вміст білка 10,9 % та найнижчий вміст крохмалю 61,1 %. Внесення мінеральних добрив в нормі N17Р65К75 + N34 у підживлення забезпечило отримання умовно чистого прибутку 16498 грн./га, рівня рентабельності 82,6%, окупність 1 грн. затрат на внесення добрив 2,8 грн. та коефіцієнт енергетичної ефективності 1,9. |
Description: | Спеціальність 201 «Агрономія» |
URI: | https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/170 |
Appears in Collections: | ОС «Магістр» / Master's degree |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Andrusyshyn_mag.pdf | Кваліфікаційна робота | 1,05 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.