Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1515
Назва: | Особливості формування врожайності пшениці озимої залежно від попередника |
Інші назви: | Winter wheat yield formation depending on the predecessor |
Автори: | Ярошик, Максим Ярославович |
Ключові слова: | врожайність yield продуктивність productivity пшениця озима winter wheat попередник predecessor |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ |
Бібліографічний опис: | Ярошик М. Я. Особливості формування врожайності пшениці озимої залежно від попередника: кваліфікаційна робота. Львів. 2024. 83 с. |
Короткий огляд (реферат): | В умовах західного Лісостепу на полях ННЦ Львівського НУП впродовж 2021 – 2023 років проводилися дослідження з вивчення впливу попередника на ріст, розвиток і врожайність пшениці озимої. Встановлено, що формування врожайності пшениці озимої, залежало від попередника. Так, в середньому за два роки в варіантах досліду врожайність зерна пшениці озимої за рівня удобрення в нормі N150P120K120 коливалася від 5,31 до 7,39 т/га. Серед попередників найвищу врожайність забезпечив горох, а найнижчу – соняшник. Різниця складала 2,08 т/га. За вирощування пшениці озимої після ріпаку озимого і сої врожайність становила 6,47 і 6,03 т/га відповідно. Проведений економічний аналіз вирощування пшениці озимої сорту Юлія за рахунок дії попередника – гороху, ріпаку озимого, сої і соняшнику забезпечили чистий прибуток з 1 га на рівні 13858 – 29549 грн., рентабельність в межах 53 – 114 %, а коефіцієнт енергетичної ефективності - 2,31 - 3,23. При цьому найменшими ці показники були після соняшника і найвищими – після гороху |
Опис: | Спеціальність 201 "Агрономія" |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1515 |
Розташовується у зібраннях: | ОС «Магістр» / Master's degree |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Yaroshyk_mag.pdf | Кваліфікаційна робота | 767,76 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.