Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1515
Назва: Особливості формування врожайності пшениці озимої залежно від попередника
Інші назви: Winter wheat yield formation depending on the predecessor
Автори: Ярошик, Максим Ярославович
Ключові слова: врожайність
yield
продуктивність
productivity
пшениця озима
winter wheat
попередник
predecessor
Дата публікації: 2023
Видавництво: ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ
Бібліографічний опис: Ярошик М. Я. Особливості формування врожайності пшениці озимої залежно від попередника: кваліфікаційна робота. Львів. 2024. 83 с.
Короткий огляд (реферат): В умовах західного Лісостепу на полях ННЦ Львівського НУП впродовж 2021 – 2023 років проводилися дослідження з вивчення впливу попередника на ріст, розвиток і врожайність пшениці озимої. Встановлено, що формування врожайності пшениці озимої, залежало від попередника. Так, в середньому за два роки в варіантах досліду врожайність зерна пшениці озимої за рівня удобрення в нормі N150P120K120 коливалася від 5,31 до 7,39 т/га. Серед попередників найвищу врожайність забезпечив горох, а найнижчу – соняшник. Різниця складала 2,08 т/га. За вирощування пшениці озимої після ріпаку озимого і сої врожайність становила 6,47 і 6,03 т/га відповідно. Проведений економічний аналіз вирощування пшениці озимої сорту Юлія за рахунок дії попередника – гороху, ріпаку озимого, сої і соняшнику забезпечили чистий прибуток з 1 га на рівні 13858 – 29549 грн., рентабельність в межах 53 – 114 %, а коефіцієнт енергетичної ефективності - 2,31 - 3,23. При цьому найменшими ці показники були після соняшника і найвищими – після гороху
Опис: Спеціальність 201 "Агрономія"
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1515
Розташовується у зібраннях:ОС «Магістр» / Master's degree

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Yaroshyk_mag.pdfКваліфікаційна робота767,76 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.