Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/147
Назва: | Ефективність удобрення при вирощувані картоплі на дерново-підзолистому ґрунті Передкарпаття |
Інші назви: | Effectiveness of fertilization while growing potato on the turf-podzolic soil of Pre-Carpathian area |
Автори: | Салєй, Станіслав Валентинович |
Ключові слова: | картопля potato удобрення fertilizer дерново-підзолистий ґрунт sod-podzolic soil поживний режим ґрунту nutrient regime of the soil біометричні показники картоплі biometric indicators of potatoes урожайність yield якість бульб quality of tubers |
Дата публікації: | 2022 |
Видавництво: | Львівський національний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | Салєй С.В. Ефективність удобрення при вирощувані картоплі на дерново-підзолистому ґрунті Передкарпаття : магістерська робота. Львів, 2022. 85 с. |
Короткий огляд (реферат): | Кваліфікаційна робота присвячена вивченню впливу добрив на поживний режим ґрунту, закономірності та особливості процесів росту і розвитку рослин, формування урожаю бульб картоплі ранньої сорту Повінь на дерново-підзолистому ґрунті Передкарпаття. В результаті досліджень встановлено, що застосування мінеральних добрив сприяє покращенню поживного режиму ґрунту та підвищенню його родючості, забезпечуючи збільшення вмісту мінерального азоту, рухомого фосфору та обмінного калію в орному шарі ґрунту. Сидерат також проявив позитивний вплив на вміст елементів живлення у ґрунті. Поліпшення поживного режиму ґрунту сприятливо позначилося на розвитку рослин картоплі, їх рості та формуванні асиміляційної поверхні, що в кінцевому результаті забезпечило підвищення урожайності та поліпшення якості бульб картоплі. У середньому за два роки досліджень найвищу урожайність 320 ц/га забезпечив варіант з внесенням N90P90K90 по фону сидерату (гірчиця біла). Приріст урожаю відносно контролю (без добрив) становив 98 ц/га (44,1 %). На удобрених варіантах відмічається тенденція до підвищення вмісту білка та вітаміну С в бульбах картоплі. Вміст нітратів не перевищував допустимих концентрацій NO3 у бульбах. |
Опис: | Спеціальність 201 «Агрономія» |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/147 |
Розташовується у зібраннях: | ОС «Магістр» / Master's degree |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Saliei_mag.pdf | Кваліфікаційна робота | 1,53 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.