Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1479
Назва: | Формування врожайності сої залежно від строків сівби |
Інші назви: | Soybean yield formation depending on the timing of sowing |
Автори: | Антонюк, Ярослав Валерійович |
Ключові слова: | врожайність yield соя soybean строк сівби sowing time якість зерна grain quality |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ |
Бібліографічний опис: | Антонюк Я.В. Формування врожайності сої залежно від строків сівби: кваліфікаційна робота. Львів. 2024. 85 с. |
Короткий огляд (реферат): | Польовий дослід проводили з районованим сортом сої ЕС Ментор упродовж 2023 р. в умовах Західного Лісостепу на базі СГК «Дніпро» Зборівського р-ну Тернопільської обл. Передбачалось вивчити реакцію сої сорту ЕС Ментор на строки сівби. Одночасно проводили спостереження для вивчення впливу строків сівби на проходження періоду вегетації сої, морфологічні показники рослин та елементи структури врожаю, його рівень, фізичні показники якості зерна, а також економічну ефективність та енергетичну оцінку. За результатами досліджень встановлено, що в умовах СГК «Дніпро» Зборівського р-ну Тернопільської обл. на чорноземі типовому малогумусному кращим строком сівби сої є при температурі ґрунту на глибині 10 см 10-11°С. Врожайність сої сорту ЕС Ментор на цьому варіанті формувалась на рівні 32,2 ц/га при собівартості 1 ц зерна 804 грн. та рівні рентабельності 173 %. На варіанті, де сіяли при температурі ґрунту на глибині 10 см 10-11 °С, максимальне отримання відтвореної енергії з урожаєм становило 59900 МДж/га, коефіцієнт енергетичної ефективності - 3,9. |
Опис: | Спеціальність 201 "Агрономія" |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1479 |
Розташовується у зібраннях: | ОС «Магістр» / Master's degree |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Antoniuk_mag.pdf | Кваліфікаційна робота | 1,52 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.