Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1479
Title: | Формування врожайності сої залежно від строків сівби |
Other Titles: | Soybean yield formation depending on the timing of sowing |
Authors: | Антонюк, Ярослав Валерійович |
Keywords: | врожайність yield соя soybean строк сівби sowing time якість зерна grain quality |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ |
Citation: | Антонюк Я.В. Формування врожайності сої залежно від строків сівби: кваліфікаційна робота. Львів. 2024. 85 с. |
Abstract: | Польовий дослід проводили з районованим сортом сої ЕС Ментор упродовж 2023 р. в умовах Західного Лісостепу на базі СГК «Дніпро» Зборівського р-ну Тернопільської обл. Передбачалось вивчити реакцію сої сорту ЕС Ментор на строки сівби. Одночасно проводили спостереження для вивчення впливу строків сівби на проходження періоду вегетації сої, морфологічні показники рослин та елементи структури врожаю, його рівень, фізичні показники якості зерна, а також економічну ефективність та енергетичну оцінку. За результатами досліджень встановлено, що в умовах СГК «Дніпро» Зборівського р-ну Тернопільської обл. на чорноземі типовому малогумусному кращим строком сівби сої є при температурі ґрунту на глибині 10 см 10-11°С. Врожайність сої сорту ЕС Ментор на цьому варіанті формувалась на рівні 32,2 ц/га при собівартості 1 ц зерна 804 грн. та рівні рентабельності 173 %. На варіанті, де сіяли при температурі ґрунту на глибині 10 см 10-11 °С, максимальне отримання відтвореної енергії з урожаєм становило 59900 МДж/га, коефіцієнт енергетичної ефективності - 3,9. |
Description: | Спеціальність 201 "Агрономія" |
URI: | https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1479 |
Appears in Collections: | ОС «Магістр» / Master's degree |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Antoniuk_mag.pdf | Кваліфікаційна робота | 1,52 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.