Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1397
Назва: Особливості формування врожайності зерна гречки залежно від параметрів сівби
Інші назви: Formulation of the yielding capacity of buckwheat seeds depending on the parameters of sowing
Автори: Сливка, Василь Васильович
Ключові слова: Врожайність
Yield
зерно
grain
гречка
buckwheat
параметри сівби
sowing parameters
Дата публікації: 2023
Видавництво: ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ
Бібліографічний опис: Сливка В.В. Особливості формування врожайності зерна гречки залежно від параметрів сівби : кваліфікаційна робота. Львів, 2023. 87 с.
Короткий огляд (реферат): Польовий дослід проводили з районованим сортом гречки Малинка упродовж 2023 р. в умовах Західного Лісостепу Львівщини на базі ФГ«АГРО РОМА» Червоноградського району. Передбачалось вивчити реакцію гречки сорту Малинка на способи сівби і норму висіву. Одночасно проводили спостереження для вивчення впливу досліджуваних параметрів сівби на проходження періоду вегетації гречки, на елементи структури врожаю та його рівень, технологічні показники плодів, а також економічну ефективність та енергетичну оцінку. За результатами дворічних досліджень встановлено, що на темно-сірому опідзоленому легкосуглинковому ґрунті ФГ«АГРО РОМА» Червоноградського району кращим способом сівби гречки є звичайний рядковий з міжряддями 15 см за норми висіву 4,5 млн/га схожих насінин. Врожайність гречки сорту Малинка на цьому варіанті формувалась на рівні 22,8 ц/га при собівартості 1 ц зерна 441 грн. та рівні рентабельності 183 %. На цьому варіанті спостерігався і найвищий коефіцієнт енергетичної ефективності – 3,89.
Опис: Спеціальність 201 "Агрономія"
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1397
Розташовується у зібраннях:ОС «Магістр» / Master's degree

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Slyvka_mag.pdfКваліфікаційна робота1,01 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.